Business Controller

Solliciteren
 • Bedrijf: BAM Bouw en Vastgoed
 • Standplaats: Wieringerwerf en Amsterdam
 • Vakgebied: Finance
 • Opleidingsniveau: WO

Zet jij als business controller een sterke financiële organisatie neer? Challenge en stuur jij de business als het gaat om financiële prestaties? Lees dan snel verder.

Wat ga je doen?

Interflow en Schakel&Schrale hebben elk een eigen MT. Jij vormt samen met de directeur, HR Business Partner en overige managers het MT. Als Business Controller zorg je ervoor dat er te allen tijde een betrouwbaar inzicht is in de financiële stand van zaken, risico’s en kansen op projecten in jouw gebied. Je ontwikkelt een optimaal cashmanagement en je weet veel van projectbegrotingen en contractmanagement. Je bent proactief in (project)bewaking.

Je hebt de uitdaging om de financiële organisatie goed neer te zetten en het financieel bewustzijn binnen de business unit hoog op de agenda te zetten. Je geeft leiding aan een aantal assistent controllers en projectcontrollers. De administratieve werkzaamheden zijn ondergebracht bij de professionals van ons financial shared service center (FSSC) en rapportages worden al deels automatisch gegenereerd, zodat jij de focus kan leggen op het begeleiden van de business.

Verdere taken en verantwoordelijkheden:

 • Je  bent proactief betrokken bij tenders, investeringen en financieringen van projecten;
 • Jij bent een stevige gesprekspartner voor de business en directie als het gaat om de financiële en fiscale haalbaarheid van tenders;
 • Je bent kritisch naar de directie, weet hen uit te dagen en te adviseren. Uit diverse systemen (SAP) kunnen je voldoende stuurinformatie halen om te analyseren, adviseren en aan te zetten tot actie.

Jouw leidinggevende is de manager business control van BAM Bouw en Vastgoed Strategische Portefeuille en Specials. Interflow heeft als standplaats Wieringerwerf en Schakel&Schrale is gevestigd in Amsterdam. Het is daarom handig als je woonachtig bent in Noord-Holland.  We zoeken een collega voor 40 uur per week.

Wie zoeken wij?

Als business controller heb je:

 • Een relevante financiële opleiding afgerond;
 • wo-werk- en denkniveau;
 • 5 tot 7 jaar ervaring als projectcontroller of (assistent) controller;
 • Bij voorkeur ervaring in een projectenorganisatie.

Om succesvol te zijn als business controller beschik je over goede communicatieve vaardigheden. Je kunt communiceren op alle niveaus in de organisatie. Je beschikt over overtuigingskracht en een kritische, proactieve houding.

Wat bieden wij?

Wij bieden een functie waarin je je kunt richten op het sturen en beheersen van de business en processen. Je adviseert het business unit management en daagt hen ook uit. Je draagt bij aan het neerzetten van een goede financiële organisatie, de verandering binnen onze financiële organisatie en je hebt een zeer zelfstandige functie.

Daarnaast bieden wij:
•    40 vakantiedagen;
•    Laptop en Iphone;
•    Leaseauto;
•    Vakgerichte training;
•    cao Bouw & Infra.
 

Wie zijn wij?

BAM Bouw en Vastgoed Nederland verenigt de activiteiten van BAM Bouw en Techniek, BAM Wonen, AM en de Strategische Portefeuille. De business units die samen de Strategische Portefeuille vormen werken aan de verschuiving van onze marktpositie van het aanbieden van productiecapaciteit naar het aanbieden van circulaire producten en services met een prestatiegarantie. Daarmee zetten we de unieke kennis en schaal van BAM maximaal in om klantwaarde te leveren. Wij zijn op zoek naar een business controller voor meerdere business units; voor Interflow en Schakel&Schrale. Interflow heeft zich gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en beheren van operatiekamers, cleanrooms, steriele bereidingsruimten en laminar flow kasten.  Schakel & Schrale heeft ruim 100 jaar ervaring bij het uitvoeren van restauratie- en renovatiewerkzaamheden aan monumenten en beeldbepalende gebouwen. Restaureren is een ambacht, maar dat combineren we met de nieuwste opvattingen en ontwikkelingen in de bouw.  De omzet van beide bedrijven samen is 35-40 miljoen euro.

Solliciteren