40 jaar specialist in schone lucht

15 januari 2014 13:03 - Interflow
40 jaar specialist in schone lucht

1974 - 2014; Veertig jaar Interflow

Dit jaar viert Interflow haar 40 jarig bestaan. De oorsprong van Interflow begint met de oprichting van het bedrijf ‘Bos & Eelman’ op 2 januari 1974. Door de jaren heen groeide Interflow uit tot een gevestigde merknaam in de laminar flow- en cleanroombranche.

Als dé specialist in schone lucht draait het bij Interflow allemaal om schone lucht in productieomgevingen met als doel product- en persoonsbescherming te bieden. Met trots en respect kijken we naar het verleden, maar ook naar de vitaliteit van vandaag, en de belofte voor morgen. Interflow is klaar voor de toekomst, waarin we nog veel uiteenlopende projecten met uiterste precisie en gevoel voor kwaliteit zullen realiseren. Ook in de wereld van morgen willen wij onze relaties laten ervaren dat ‘veilig werken begint bij Interflow’.

Geschiedenis

Een boerenschuur in Anna Paulowna is het decor voor de oprichting van de firma Bos & Eelman. Oprichters Harry Bos en Pieter Eelman besluiten om hun opgedane kennis van luchtbehandelingstechnieken te bundelen en beginnen een eigen firma in laminar flow technieken (schone werkbanken).

Deze technieken zorgen er tot de dag van vandaag voor dat zowel personen als producten beschermd kunnen worden tegen schadelijke invloeden van buitenaf. De firma groeit en de werkzaamheden worden uitgebreid met de ontwikkeling en fabricage van cleanrooms. Dit zijn speciaal ontworpen ruimten om contaminatie aan een productproces of onderzoek te beperken, of waar mogelijk uit te sluiten.

Wetgeving, normen en richtlijnen omtrent schone lucht werden met de jaren steeds meer aangescherpt. Om de klanten een nog betere ondersteuning te bieden en te voldoen aan de markteisen, wordt vervolgens de validatie- en meetdienst opgericht. Bos & Eelman groeit uit tot een fullservice firma op het gebied van schone lucht.

In het jaar 2000 wordt Interflow 100% onderdeel van BAM Techniek, een werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep nv. In dit jaar draagt Harry Bos het directeurschap van Interflow over aan Cor Boonacker. Onder leiding van Cor Boonacker begint Interflow zich steeds meer in de zorgmarkt te begeven. Er worden investeringen gedaan en grote projecten gerealiseerd.

Doordat geen project en klantproces hetzelfde is, wordt Interflow al jaren uitgedaagd om met elk specifiek klantproces mee te denken bij het ontwerp van schone ruimten! Dit zorgde ervoor dat het kennisniveau steeds toenam en blijft toenemen. De opgedane kennis van de bouw en het onderhouden, valideren en meten van schone ruimten had als logisch gevolg dat Interflow zich ging toeleggen op de bouw van complete operatiekamer-complexen. Een OK is immers ook een soort cleanroom.

In de afgelopen veertig jaar zijn er vele grote projecten gerealiseerd in binnen- en buitenland. Van Noorwegen, Spanje, Suriname, China, Pakistan, Puerto Rico, Indonesië, Ghana tot aan de Verenigde Staten en Rusland. Van het vervaardigen van de eerste laminar flow apparatuur in een boerenschuur te Anna Paulowna heeft Interflow zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een toonaangevende fabrikant van cleanrooms, operatiekamers, steriele bereidingsruimten en schone werkbanken. Daarnaast is Interflow uitgegroeid tot de grootste Nederlandse dienstverlener op het gebied van onderhoud, validatie, metingen en het totale beheer van deze producten en projecten. Onderstaand een compilatie van heden en verleden.