Bio Safety Cabinets van Interflow geselecteerd voor kankeronderzoek Prinses Máxima Centrum

29 november 2017 09:27 - Interflow
Bio Safety Cabinets van Interflow geselecteerd voor kankeronderzoek Prinses Máxima Centrum

Het Prinses Máxima Centrum heeft, na een zorgvuldig aanbestedingsproces, gekozen voor Interflow als leverancier van haar Bio Safety Cabinets.

Hoewel er de afgelopen jaren grote stappen zijn gemaakt, is kanker na ongevallen nog steeds de belangrijkste doodsoorzaak bij kinderen. Het aantal kinderen dat door de ziekte overlijdt, is nauwelijks afgenomen. Met de missie ‘’Ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven’’ als uitgangspunt is het initiatief genomen tot de oprichting en bouw van een volledig nieuw nationaal kinderoncologisch centrum: het Prinses Máxima Centrum. In dit voor Nederland en Europa unieke centrum worden diagnostiek, behandeling en research op één locatie geconcentreerd.

Wetenschappelijk onderzoek is van cruciaal belang voor de verhoging van de overlevingskansen van kinderen en de afname van bijwerkingen en late effecten. In het onderzoeksinstituut van het Prinses Máxima Centrum wordt research gedaan naar nieuwe behandelingsmethoden die hieraan bijdragen. Dit onderzoek vraagt natuurlijk om de beste wetenschappers uit binnen- en buitenland, maar ook een werkomgeving waarin deze onderzoekers kunnen excelleren.

Het Prinses Máxima Centrum heeft daarom, na een zorgvuldig aanbestedingsproces, gekozen voor Interflow als leverancier van haar Bio Safety Cabinets. Deze schone werkbanken bieden door middel van gecontroleerde luchtstromen zowel bescherming van het product als de persoon. De veiligheid van de wetenschappers en de kwaliteit van het onderzoek worden hiermee gegarandeerd. Naast het produceren en leveren van zesendertig Bio Safety Cabinets, zal Interflow ook voor 5 jaar de validatie en het beheer en onderhoud verzorgen. Tevens zullen de gebruikers worden getraind in optimaal gebruik van de Interflow Bio Safety Cabinets.

Volgens Bas De Kinder, senior buyer van het Prinses Máxima Centrum, kwam Interflow als beste partij naar voren om aan de uitvraag van het Prinses Máxima Centrum invulling te geven. “Door de ambitieuze planning van het nieuwbouwproject moet de inhuizing en het inbedrijfstellen van de veiligheidskabinetten in één keer goed . We hebben geen mogelijkheid om uitloop op te vangen. We hebben daarom in de uitvraag niet alleen eisen gesteld aan de kwaliteit en gebruiksgemak van de veiligheidskabinetten, maar juist ook aan het implementatieplan, onderhoudsplan en de track record van de aanbieders. In de selectieprocedure, waarin ook de gebruikers een belangrijke rol hebben gespeeld, zijn de veiligheidskabinetten van meerdere leveranciers getest. “Onze medewerkers waren erg onder de indruk van het referentiebezoek en super enthousiast over de gebruikerstesten en- gemak. De onderzoekers hebben unaniem de Bio Safety Cabinets van Interflow verkozen als meest gebruiksvriendelijk en kunnen niet wachten ermee te gaan werken”, aldus Bas De Kinder.

Op 8 januari 2018 worden de eerste kasten uitgeleverd. Eind januari zullen alle kasten geplaatst zijn en de validatie zal aansluitend plaatsvinden.

Over Interflow

Interflow is dé specialist in schone lucht. Als system integrator en producent biedt Interflow totaal oplossingen in productieomgevingen met als doel product- en persoonsbescherming te bieden. Interflow adviseert, ontwerpt, realiseert, valideert en onderhoudt projecten op dit gebied. Interflow is uitgegroeid tot een internationaal en toonaangevend fabrikant van cleanrooms, operatiekamers, steriele bereidingsruimten en laminar flow units. Van ontwerp tot en met validatie heeft Interflow alle expertise in huis om de meest uiteenlopende projecten met uiterste precisie en gevoel voor kwaliteit te realiseren.

Over Prinses Máxima Centrum

Jaarlijks krijgen circa 600 kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte. Daarom namen ouders en zorgprofessionals meer dan tien jaar geleden het initiatief voor één nationaal kinderoncologisch centrum, het Prinses Máxima Centrum. In het Centrum worden hoog complexe zorg en research van de kinderoncologie geconcentreerd. Met als missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Nauwe samenwerking tussen zorg en research zal leiden tot meer genezing van kinderen met kanker. Met minder nadelige effecten op latere leeftijd. Het Prinses Máxima Centrum voert reeds research uit en verleent al zorg aan kinderen met bepaalde vormen van kanker. Al zo’n 22 onderzoeksgroepen voeren research uit en het Prinses Máxima Centrum verleende in 2016 al zorg aan ruim 200 kinderen met kanker. In mei 2018 wordt het geheel nieuwe centrum geopend,  tegenover het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.

Voor meer informatie over dit project, kijkt u op de projectenpagina.

Voor meer informatie over Bio Safety Cabinets, neemt u contact op met Arjan van de Scheer.