Eerste patiënten verhuizen naar Prinses Máxima Centrum, bijna vijftig Laminar Flow Units van Interflow

29 mei 2018 - Interflow
Interflow heeft bijna vijftig Laminar Flow Units geleverd aan het Prinses Máxima Centrum

De eerste patiënten hebben vrijdag 18 mei hun intrek genomen in het nieuwe gebouw van het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. In het Prinses Máxima Centrum wil men de best mogelijke zorg bieden aan kinderen met kanker, en hun gezinnen. Ook wordt het onderzoek naar onder meer nieuwe behandelmethoden geïntensiveerd. Interflow heeft hiervoor bijna vijftig Laminar Flow Units geleverd.

Met de missie ‘Ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven’ als uitgangspunt is het initiatief genomen tot de oprichting en bouw van een volledig nieuw nationaal kinderoncologisch centrum: het Prinses Máxima Centrum. In dit unieke centrum concentreert men zorg, research en opleiding op één locatie. Dit moet de overlevingskansen van kinderen met kanker verhogen. En tevens de late effecten van deze ziekte en de bijbehorende behandeling verminderen/minimaliseren.

De eerste patiënten hebben inmiddels hun intrek genomen. Interflow heeft voor het Prinses Máxima Centrum bijna vijftig Laminar Flow Units geplaatst. Het merendeel bestaat uit microbiologische veiligheidskasten. Ook heeft Interflow dampafzuigkasten en poederafzuigunits geleverd. Deze hoogstaande installaties kunnen voor diverse onderzoeksdoeleinden worden gebruikt. Interflow hoopt met de Laminar Flow-werkkasten een bijdrage te leveren aan de missie van het Prinses Máxima Centrum.

Fotografie: Marco Hofsté