Prinses Máxima Centrum geopend, bijna vijftig Laminar Flow Units van Interflow

29 mei 2018 10:01 - Interflow
Interflow heeft bijna vijftig Laminar Flow Units geleverd aan het Prinses Máxima Centrum

Koningin Máxima heeft op 12 juni het Prinses Máxima Centrum in Utrecht officieel geopend. Men wil in het Centrum de best mogelijke zorg bieden aan kinderen met kanker, maar ook aan hun gezinnen. Daarnaast wordt het onderzoek naar onder meer nieuwe behandelmethoden geïntensiveerd. Interflow heeft voor dit project bijna vijftig Laminar Flow Units geleverd.

De eerste patiënten hebben al enkele weken geleden al hun intrek genomen. Interflow heeft voor het Prinses Máxima Centrum bijna vijftig Laminar Flow Units geplaatst. Het merendeel bestaat uit microbiologische veiligheidskasten. Verder zijn er enkele dampafzuigkasten en poederafzuigunits geleverd. Deze hoogstaande installaties kunnen voor diverse onderzoeksdoeleinden worden gebruikt. Interflow hoopt met de Laminar Flow-werkkasten een bijdrage te leveren aan de missie van het Centrum.

Over het Prinses Máxima Centrum

Met de missie ‘Ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven’ als uitgangspunt is het initiatief genomen tot de oprichting en bouw van een volledig nieuw nationaal kinderoncologisch centrum: het Prinses Máxima Centrum. In dit unieke centrum concentreert men zorg, research en opleiding op één locatie. Dit moet de overlevingskansen van kinderen met kanker verhogen. En tevens de late effecten van deze ziekte en de bijbehorende behandeling verminderen/minimaliseren.

Fotografie: Marco Hofsté