Interflow winnaar BAM Bouw en Vastgoed Nederland Digital Construction Awards 2019 - Categorie Digitale innovatie

4 oktober 2019 12:00 - Interflow bv
Interflow winnaar BAM Bouw en Vastgoed Nederland Digital Construction Awards 2019 - Categorie Digitale innovatie

Interflow is tot winnaar uitgeroepen in de categorie Digitale innovatie van de BAM Bouw en Vastgoed Nederland Digital Construction Awards 2019. Koninklijke BAM Groep heeft deze Award in het leven geroepen als beloning en erkenning voor het werk van het project, dat het verst is bevorderd in de toepassing van Digital Construction gedurende alle projectfasen. De awards werden in drie categorieën uitgereikt: Digitale innovatie, Project en Individueel.

Interflow is in 2017 gestart met een digitaliseringsslag van het engineerings- en productieproces. Modulaire standaardisatie van het Interflow CleanWall en FlexWall systeem en de bijbehorende productieprocessen ligt ten grondslag aan dit traject. Met deze flexibele producten kan Interflow het overgrote deel van de klantvraag bedienen, terwijl het engineeringsproces en het productieproces gestandaardiseerd en geautomatiseerd kunnen worden.

Er is een digitale bibliotheek van modulaire producten opgezet waarmee binnen enkele minuten een 3D Revit model opgezet kan worden conform de specificatie van de klant. Dit model is direct render- en Virtual Reality-ready en wordt vervolgens gebruikt voor vroegtijdige VR-validatie van het ontwerp met de klant. Naast de bibliotheek is in samenwerking met BAM Advies & Engineering de Interflow CAD/CAM Toolkit gecreëerd. Met deze software is Interflow in staat om BIM modellen direct te vertalen in output voor werkvoorbereiding en productie. Alle engineers zijn vervolgens getraind om de toolkit en bibliotheek toe te passen.

Dit heeft in 2018 geresulteerd in een aanzienlijke kostprijsreductie, een verdubbeling van de engineeringscapaciteit en de eliminatie van veel verspilling in het totale productieproces. Klanten hebben vroegtijdig inzicht in het project en komen niet voor verassingen te staan. Daarnaast zijn producten prijsvast en is een snelle doorlooptijd gegarandeerd. Engineers zijn veel sneller in staat om een project van initiatie tot start productie uit te werken. Dit komt met name omdat alle documenten vanuit één bronmodel gegenereerd worden. Hiermee is een consistente informatiestroom gewaarborgd. Kortom een succes dat Interflow bovendien in staat stelt om verder te ontwikkelen.

De winnaars in de drie categorieën gaan door naar de volgende ‘digitale’ ronde, de uitreiking van de global BAM Digital Construction Awards 2019. Deze awards worden op dinsdag 12 november 2019 bekend gemaakt.

Neem voor meer informatie contact op met Joep Brouwer: joep.brouwer@interflow.nl.