Aqtis Medical Almere

Interflow heeft voor Aqtis Medical diverse werkzaamheden verricht tijdens hun bedrijfsverhuizing van Utrecht naar Almere in 2019. Eén van de vragen was om een flowunit te leveren waar grondstoffen veilig in kunnen worden gezeefd en afgewogen. In de kast zou een hoge opstelling komen, namelijk een zeefopstelling.

AQTIS Medical is onderdeel van Sinclair Pharma en gespecialiseerd in onderzoek, ontwikkeling, fabricage en commercialisering van medische hulpmiddelen voor minimaal invasieve therapieën in medische esthetiek en andere geselecteerde therapeutische gebieden. Het bedrijf biedt Ellansé aan, een biocompatibele rimpelvuller die langdurige prestaties, instelbare levensduur en totale biologische resorbeerbaarheid (STaT-technologie) biedt, voor de esthetische geneeskunde en chirurgie.

Gezien de werkzaamheden (zeven en herverpakken vanuit grootverpakkingen) was het wenselijk dat een RVS verrijdbare tafel in en uit de unit kan worden gereden. Interflow heeft hiervoor een monstername unit geleverd. De monstername unit staat in een ISO 7 cleanroom. Deze kast biedt persoonsbescherming en waarborgt de ISO 7 klasse van de achtergrondruimte tijdens het bemonsteren. De afgezogen lucht wordt absoluut gefilterd en gerecirculeerd in de ruimte. De gevalideerde inflow van 0,3 m/s zorgt dat er geen stof uit de flowkast komt en waarborgt hiermee de veiligheid van de gebruiker en een schonere werkomgeving.