MRC Holland bv

Naast standaardproducten ontwikkelt Interflow laminar flow units die op maat worden gemaakt. Zo ook voor MRC Holland bv in Amsterdam, dat testen produceert waarmee afwijkingen in het DNA op een relatief eenvoudige wijze kunnen worden opgespoord. Interflow heeft voor het bedrijf een down flow unit gecreëerd die om de bestaande opstelling is geplaatst en daar naadloos op aansluit.

De testen van MRC Holland gaan naar (universitaire) ziekenhuizen, klinieken en bedrijven in tientallen landen. Om aan striktere regelgeving te kunnen voldoen, is er aan Interflow gevraagd om een laminar flow unit te ontwerpen die het werkgebied van een schone luchtstroom voorziet en zo een gecontroleerde omgeving creëert. “We willen graag schoon werken met zo min mogelijk beperkingen”, zo vat oprichter en eigenaar dr. Jan Schouten de opdracht samen.

Met dat uitganspunt is Interflow gaan engineeren. De oplossing is een down flow unit die om de bestaande opstelling is geplaatst en daar op aansluit. Het eindresultaat komt vrijwel volledig overeen met het schetsontwerp. Schouten: “Wij zijn tevreden. De laminar flow unit is netjes geworden. De adviseur van Interflow had verstand van zaken en ook gedurende het traject stelde Interflow zich flexibel op.”

Down flow unit bij MRC Holland

Grensverleggende analysetechniek

MRC Holland, gevestigd in Amsterdam, is in 1985 opgericht. Sinds 1997 richt het bedrijf zich succesvol op de ontwikkeling van nieuwe DNA-analysemethodes. MRC Holland heeft sindsdien meerdere technieken ontwikkeld die tot de standaard binnen de wereld van het DNA-onderzoek zijn gaan behoren. Dankzij hun werk kunnen vele (erfelijke) ziektes worden verklaard en/of voorspeld.

Foundation

Naast het creëren van de DNA-testen, heeft MRC Holland in 2011 een eigen foundation opgericht dat zich inzet voor het verbeteren van het onderwijs in Gambia. Een substantieel deel van de winst van het bedrijf wordt besteed aan het bouwen van nieuwe schoolcomplexen in het Afrikaanse land. Verder worden er, onder meer, beurzen beschikbaar gesteld voor het opleiden van leraren.