Schoon gebied voor MEVO Precision Technology te Ruurlo

In maart heeft Interflow het verzoek gehad van MEVO Precision Technology te Ruurlo om een schoon gebied te realiseren voor het schoon verpakken van een nieuw product. MEVO maakt een connector met titanium implantaat voor protheses. Dit gebeurt nu (nog) in kleine series. Het te implanteren deel van de connector wordt na productie gereinigd in een wasmachine. Na het wassen wordt het implantaat schoon verpakt en gaat naar een sterilisatiebedrijf.

In het gesprek kwam duidelijk naar voren dat het schoon verpakken zo schoon dient te worden gedaan dat geen eiwitten (bijvoorbeeld uit microben) op het implantaat geraken en mee verpakt worden. Microben vormen na sterilisatie pyrogenen en deze pyrogenen kunnen bloedvergiftiging veroorzaken. MEVO zoekt een schoon gebied waarin de gereinigde uit de wasmachine komende implantaten contaminatie vrij op een tafel verpakt kunnen worden volgens ISO klasse 5. De oplossing bestond uit een downflow unit waarin de wasmachine wordt geplaatst met daarnaast een cross flow unit waarin het implantaat verpakt kan worden. Deze combinatie van units zorgt voor de juiste bescherming van de producten .

MEVO Precision Technology is gespecialiseerd in het produceren van fijnmechanische onderdelen en samengestelde producten voor de high-tech industrie. De technisch hoogwaardige onderdelen die MEVO maakt worden gebruikt in onder andere meet- en regelinstrumenten, optische instrumenten, speciale machinebouw, automobielindustrie en de medische branche. De meeste onderdelen die MEVO produceert zijn van roestvaststaal. Verder wordt er gewerkt met aluminium, brons, messing, titaan, hastelloy en monel.