Doorpakken in het weekend bij Zuyderland Medisch Centrum

Interflow heeft bij Zuyderland Medisch Centrum in Sittard-Geleen vier nieuwe microbiologische veiligheidskasten (MVK’s) gevalideerd opgeleverd. Het betreffen type IIB kasten van 190 cm die in een cleanroom worden gebruikt om cytostatica te prepareren. De kasten zijn ter vervanging van enkele oude kasten. Omdat de zorg in Zuyderland ongehinderd door moest gaan, zijn de werkzaamheden gefaseerd in de avond en op zondag uitgevoerd als er geen patiëntenzorg nodig was.

Omdat werken in de avond en het weekend een extra strakke planning vraagt, is er een opname gedaan van de locatie waarbij er niet alleen naar de ruimte werd gekeken, maar ook naar de aanvoerroutes door het ziekenhuis. Na de opname konden de tekeningen van de kasten definitief worden gemaakt en werd de productie in de fabriek van Interflow opgestart.

Op locatie is het plaatsen in twee fases gedaan zodat het ziekenhuis altijd nog een back-up heeft. Op een avond nadat de medewerkers en patiënten weg waren, zijn de oude kasten uit bedrijf genomen en afgevoerd. Vervolgens werd enkele dagen later de hele zondag gebruikt om de nieuwe kasten te plaatsen en te valideren.

Mario Kuiper, manager productie Interflow: “Werken in de avonden en weekenden hoort er in ons werk af en toe bij. Zeker in ziekenhuizen waar we tijdens de normale openingstijden niet zo maar aan de slag kunnen in verband met continuïteit en patiëntveiligheid. Gelukkig zijn onze mensen flexibel en trots dat ze hieraan mogen bijdragen”.

Zuyderland is sinds 2015 een fusieziekenhuis met 2 hoofdlocaties in Heerlen en Sittard-Geleen. Zuyderland investeert in verdere specialisatie en moderne medische apparatuur en lopen graag voorop bij innovaties in de zorg. Ze beschikken over specifieke expertise ten aanzien van oncologie, obesitas, mobiliteit en bewegen, neurocognitieve aandoeningen, medische zorg aan ouderen.