Duurzaamheid | Microbiologisch veiligheidskabinet

De microbiologische veiligheidskabinetten van Interflow zijn voorzien van energiezuinige ledverlichting en gelijkstroomventilatoren. Dit resulteert in een lagere warmtelast, wat weer kleinere koelinstallaties en een nog lagere energielast tot gevolg heeft. De laminar air flow units beschikken over een dag- en nachtstand, waarbij in de nachtstand het energiegebruik wordt beperkt.

Wij gaan energieverspilling verder tegen door de luchtweerstanden en -wervelingen in de microbiologische veiligheidskabinetten te minimaliseren, en de luchtsnelheden zo laag mogelijk te houden. Wij bereiken de lage luchtweerstand onder meer door laminar air flow units glad af te werken en door de toepassing van filters met een zo groot mogelijk filteroppervlak. Wervelingen worden voorkomen door het gebruik van luchtgeleidingsschotten. De sterke en duurzame veiligheidskabinetten bestaan uit hoogwaardige materialen. Het robuuste high pressure laminate is bestand tegen stoten en krassen. De binnenwanden, lekbak (RVS 304) en het werkblad (RVS 316) zijn gemaakt van roestvaste materialen die resistent zijn tegen diverse chemicaliën. De units zijn volledig te recyclen. De productie is gebaseerd op de Lean-methodiek waarbij extra aandacht is besteed aan duurzame materiaalkeuze en het voorkomen van afval en energieverbruik.

Trias Energetica

Interflow hanteert de Trias Energetica-systematiek om tot een zo energiezuinig mogelijk ontwerp van zijn microbiologische veiligheidskabinetten te komen. Trias Energetica onderscheidt drie stappen:

  1. Beperk het energieverbruik door verspilling tegen te gaan
  2. Maak maximaal gebruik van energie uit duurzame bronnen, zoals wind-, water-, en zonne-energie
  3. Maak zo efficiënt mogelijk gebruik van fossiele brandstoffen om in de resterende energiebehoefte te voorzien

Offerte aanvragen >

Adviseur