Klantspecifieke bouw | Microbiologisch veiligheidskabinet

De microbiologische veiligheidskabinetten zijn met diverse opties en functionaliteiten uit te rusten die het gebruiksgemak nog verder vergroten. Wij bespreken graag met u alle wensen en kunnen u van advies voorzien. Doordat wij onze laminar air flow units modulair bouwen, is het mogelijk om na de levering nog aanpassingen te maken. Door de modulaire bouwconstructie zijn onze microbiologische  veiligheidskabinetten op de toekomst voorbereid en kunnen ze hun hoge kwaliteit behouden.

Maatwerk

In sommige gevallen bieden bestaande systemen geen uitkomst. Bepaalde situaties – zoals enkele gevaarlijke stoffen – vereisen specifieke, op maat gemaakte oplossingen. Interflow biedt deze aan in de vorm van specials. Vraag onze adviseur naar de mogelijkheden.

  • Flexibiliteit dankzij modulaire bouw
  • Ruimte voor toekomstige modificaties
  • Alle voordelen van een Nederlandse partner
  • Leverbaar conform WHO-normen types A1, A2, B1 en B2

Offerte aanvragen >

Visueel alarm

Interflows nieuwste ontwikkeling is het visuele alarm. Als er een storing is, dimt de standaard ledverlichting. De werkruimte krijgt in plaats daarvan een rode gloed. De gebruiker ziet door de kleurstelling direct welke unit beschikbaar is en welke niet. Dit systeem tilt de mate van veiligheid van onze microbiologische veiligheidskabinetten naar een nog hoger niveau.

Akoestisch alarm

Naast het visuele alarm zijn de microbiologische veiligheidskabinetten van Interflow uitgerust met een sterk akoestisch alarm. Zodra er langer dan een minuut een flowstoring is (inflow of downflow), hoort de gebruiker een geluid dat direct duidelijk maakt dat er een calamiteit is. Dit geluid klinkt ook als de unit niet in de veilige gebruikersstand staat. De combinatie van het visuele en het akoestische alarm geeft de hoogste garantie op veiligheid.

Geïntegreerd touchscreen

Een touchscreen bevordert het gebruiksgemak van het microbiologische veiligheidskabinet. Met een vinger kunt u diverse instellingen naar wens aanpassen en daarnaast wordt er alle belangrijke informatie realtime op weergegeven. Het scherm is dusdanig vormgegeven dat het overzicht biedt en eenvoudig te bedienen is.

Geïntegreerd beeldscherm

Een geïntegreerd beeldscherm is wenselijk als u tijdens uw werkzaamheden data wil invoeren of aflezen. Met deze monitor behoudt u overzicht over het werkgebied, en werkt u veilig, efficiënt en ergonomisch. Het is mogelijk om een computer die het beeldscherm aanstuurt in het microbiologische veiligheidskabinet onder te brengen. Deze ruimte kan worden afgezogen, zodat er geen vervuilende deeltjes in de werkomgeving terechtkomen.

Geïntegreerde weegschaal

Weegschalen zijn nauwkeurige, maar daardoor ook kwetsbare apparaten. Als u in het beschermde werkgebied regelmatig van een weegschaal gebruik wil maken, raden wij u ten zeerste aan om deze door Interflow in het microbiologische veiligheidskabinet te laten bouwen. Dit maakt het reinigen eenvoudiger. De kans op schade bij het uitvoeren van schoonmaakwerkzaamheden verkleint. Een geïntegreerde weegschaal draagt daarnaast bij aan een geordend werkgebied, zonder overbodige snoeren en (grote) apparaten.

Infuusstang

Als u binnen het beschermde gebied regelmatig werkt met infuuszakken, is een geïntegreerde infuusstang een grote meerwaarde. U kunt met deze infuusstang op een schone, veilige en georganiseerde manier blijven werken. Dat zorgt weer voor comfort en gebruiksgemak.

220V- / USB- /data-ingangen

Het is goed om op voorhand na te denken over welke ingangen u denkt nodig te hebben. Dit kan variëren van extra stroomaansluitingen tot USB-aansluitingen. Vraag onze adviseur naar de verschillende mogelijkheden.

Adviseur