Veiligheid | Microbiologisch veiligheidskabinet

De microbiologische veiligheidskabinetten (mvk’s) van Interflow voldoen aan de strengste veiligheidseisen (de Europese norm EN 12469 en de GMP-norm NEN-EN-ISO 14644-1, klasse A). Dankzij onze inventieve oplossingen genieten u en uw producten van een nog betere bescherming.

  • Voldoet aan alle wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid
  • Fail-safe ontwerp en hermetische verlijming geven unieke, extra garantie op veiligheid

Garantie op veiligheid

Geclassificeerde lucht stroomt door de werkruimte van de laminar air flow units. Deze laminaire luchtstroom geleidt de deeltjes die in het werkgebied vrijkomen neerwaarts. De deeltjes worden via roosters rondom het werkblad afgezogen. Een HEPA-filter reinigt deze lucht die vervolgens veilig en schoon naar de omgeving of de luchtinstallatie van het gebouw wordt afgevoerd. Ook  worden de microbiologische veiligheidskabinetten van Interflow hermetisch verlijmd. Deze techniek verkleint de kans op een lek en verhoogt zo de algehele veiligheid van de laminar air flow unit. Dit is mogelijk dankzij de toepassing van de hoogwaardige materialen high pressure laminate, roestvaststaal en gelaagd glas, dat zelfs in het geval van schade niet in zijn geheel breekt.

Fail-safe

Door binnen de microbiologische veiligheidskabinetten gebruik te maken van luchtdrukverschillen bent u en is uw omgeving zelfs in het geval van een calamiteit beschermd. In een dergelijke situatie kan vervuilde lucht niet het werkgebied of de omgeving bereiken. De laminar air flow unit valt daarnaast automatisch in de veilige werkstand, en is pas te gebruiken als de onveilige situatie is opgelost.

Offerte aanvragen >

Adviseur