Interflow realiseert cleanroom voor NTS Norma Hengelo

Interflow realiseert cleanroom voor NTS Norma Hengelo

NTS Norma heeft Interflow opdracht gegeven voor de ontwikkeling en bouw van een 1.600 m2 grote cleanroom in haar fabriek in Hengelo. De nieuwe cleanroom is het antwoord op de strategie van NTS Norma om technische afstemming tussen de deeloperaties te optimaliseren en zo ultraprecieze oplossingen voor haar hightech klanten te kunnen garanderen. Interflow levert de cleanroom begin 2020 op.

NTS Norma is gespecialiseerd in de productie en assemblage van ultraprecieze mechanische componenten met een nauwkeurigheid tot 1 micrometer. In de fabriek in Hengelo bevinden zich productie-eenheden voor frezen, draaien, slijpen, vonken, warmtebehandelingen, vacuüm- en zoutbadsolderen. NTS Norma heeft een programma opgezet om productieprocessen zo te ontwerpen dat de producten altijd aan de hoogste reinheidseisen voldoen. De cleanroom van Interflow – specialist van BAM in schone lucht - krijgt secties met ISO 7 en ISO 6 reinheid. Daarnaast zijn voorzieningen getroffen voor ISO 5 reinheid. De cleanroom faciliteert de technische afstemming tussen de deeloperaties.  

NTS Norma 

NTS Norma is een hightech eerstelijns toeleverancier, die complete mechatronische systemen ontwerpt, produceert en samenstelt. De kernkracht van NTS Norma zit in de ruime ervaring op het gebied van ultraprecisie activiteiten. Met voortdurend oog voor innovatie en no-nonsense ondernemerschap heeft het bedrijf wereldwijd een unieke positie als het gaat om precisiebewerking en ultraprecisie modules. De onderneming is één van de weinige bedrijven in de wereld die een nauwkeurigheid van (minder dan) één duizendste millimeter kan garanderen. 

Timelapse video