Interflow schenkt microbiologisch veiligheidskabinet aan Hogeschool Inholland

27 juni 2019 09:00 - Interflow bv
Interflow schenkt microbiologisch veiligheidskabinet aan Hogeschool Inholland

Interflow heeft een microbiologisch veiligheidskabinet aan Hogeschool Inholland geschonken. Studenten van de opleidingen Biologie & Medisch Laboratoriumonderzoek (BML) en Biotechnologie (BT) kunnen dankzij deze laminar air flow unit, die zowel persoons- als productbescherming biedt, praktijkervaring opdoen met diverse soorten onderzoek.

Jeroen Bosch Ziekenhuis beschikt over meerdere microbiologische veiligheidskabinetten, waarvan er één boventallig bleek. Interflow nam zijn verantwoordelijkheid door dit duurzaam op te lossen en de laminar air flow unit aan te bieden aan een geschikte opleiding, waarna Hogeschool Inholland direct interesse toonde. De opleidingen die met deze hoogwaardige unit gaan werken, vallen onder het cluster Life Sciences & Chemistry, wat onderdeel is van het domein Agri, Food & Life Science.

Verbinding met het werkveld

Hogeschool InHolland probeert studenten te verbinden met het werkveld en Interflow is blij daar een bijdrage aan te kunnen leveren. Matthieu Klaphake, docent en teamleider van het cluster Life Science, geeft enkele voorbeelden: ,,Onze onderzoekers doen samen met onze studenten onderzoek naar weefsels, de antibiotische werking van kruiden, analyse van inhoudsstoffen, en virusonderzoek bij bijen. Dit onderzoek kan niet plaatsvinden zonder samenwerking met de overheid en verschillende ondernemingen. Om die reden zijn wij zeer blij dat Interflow dit microbiologische veiligheidskabinet beschikbaar stelt voor het onderwijs.”

Het laboratoriumonderwijs wordt gedoceerd in Amsterdam. Omdat de opleidings- en onderzoeksinstelling groeit, is voor de onderzoekers een locatie aan het Amsterdam Science Park gehuurd. Het microbiologische veiligheidskabinet is daar op 25 april geplaatst. De eerste reacties van de onderzoekers zijn lovend. Ze zijn vooral te spreken over het lage geluidsniveau.

Over Interflow

Interflow excelleert in het bieden van persoons- en productbescherming op basis van luchtbeheersing. Naast laminar air flow units engineert, realiseert en valideert Interflow ook cleanrooms en operatiekamers. Onderzoek van Nederlands Industrieel Marktonderzoekbureau bevestigt al drie jaar op rij dat de laminar air flow units van Interflow als best worden beoordeeld op kwaliteit én prijs-kwaliteitverhouding.