Innovatie in Cleanrooms

Innovatie in Cleanrooms

Interflow legt uit: Innovatie in Cleanrooms. Duurzaam, circulair en modulair 

Gedurende de Coronapandemie, werden we allemaal geconfronteerd met de beelden van overvolle Intensive Care afdelingen en hardwerkende verpleegkundigen en artsen. Maar er was vanuit het brede publiek nu ook aandacht voor de cleanrooms waar vaccins werden ontwikkeld of geproduceerd. We zagen daarnaast dagelijks bijna standaard dat virologen geïnterviewd werden, terwijl ze voor de “schone werkbanken”, oftewel Laminar Air Flow units, stonden. Cleanrooms, operatiekamers en Laminar Air Flow units vormen een belangrijk onderdeel van de werkomgeving van artsen, virologen, onderzoekers, apothekers en medicijnfabrikanten. Het zijn gevalideerde en gekwalificeerde ruimtes met gecontroleerde condities van schone (gefilterde) lucht, oftwel “Contamination Control”. Maar is er eigenlijk wel tijd voor innovatie bij deze oplossingen voor “schone lucht”?

Lees hier het hele artikel