Veiligheid

Gevalideerde en veilige operatiekamer

Er zijn verschillende aspecten die bijdragen aan een veilige operatiekamer die voldoet aan alle actuele veiligheidseisen. Denk bijvoorbeeld aan hygiëne en luchtafzuiging, maar ook aan een overzichtelijke indeling van de ruimte. Dankzij de toepassing van innovatieve technologieën en gemakkelijk schoon te houden elementen bent u met Flex-OK, nu en in de toekomst, verzekerd van patiëntveiligheid en een veilige werkomgeving voor uw specialisten.

Optimale luchtbehandeling dankzij plintafzuiging

Omdat het merendeel van de zwevende deeltjes zich boven de vloer bevindt, is de traditionele afzuiging in vier hoeken niet voldoende om een beschermd gebied te realiseren. Specifiek voor Flex-OK ontwikkelde Interflow geïntegreerde plintafzuiging, waarbij op vloerniveau lucht slim wordt afgezogen over twee volledige zijden. Onafhankelijk van waar het plenum geplaatst wordt, zorgt deze geavanceerde techniek voor een uniforme luchtafzuiging. Alle zwevende deeltjes worden snel en effectief opgezogen en buiten het incisiegebied gehouden zonder te circuleren in de ruimte. Dankzij deze optimale luchtbehandeling ontstaat er een groot beschermd gebied die wondinfecties helpt voorkomen en bovendien een besparing op het energiegebruik oplevert.

Zichtbaarheid door schaduwborden en slimme technologie

Interflow heeft samen met de Radboud Universiteit uitgebreid onderzoek gedaan naar het gebruik van schaduwborden in de operatiekamer. Hieruit bleek dat dit slimme systeem een zeer effectieve manier is om op basis van kleur en vorm de zichtbaarheid te vergroten. Door middel van de schaduwborden in Flex-OK zijn instrumenten snel vindbaar en gemakkelijk op te bergen en is in één oogopslag duidelijk of er belangrijke onderdelen ontbreken. Daarnaast kunnen verschillende vormen van ict-ondersteuning bijdragen aan een veilige operatiekamer, zoals OK-monitoring op afstand en een intelligente OK-deur die door middel van vormgeving, geïntegreerde verlichting en monitoren aangeeft wanneer de OK betreden kan worden.