Comfort

Aandacht voor patiëntbeleving en ‘healing environment’

Omdat veel patiënten niet meer volledig onder narcose gaan, worden operaties veel bewuster meegemaakt en speelt comfort een onmisbare rol. Wanneer patiënten zich op hun gemak voelen, daalt het stressniveau en dat heeft een positief effect op de behandeling en het herstel. In het ontwerp van Flex-OK wordt daarom aandacht gegeven aan patiëntbeleving en gedragsbeïnvloeding. Zo kan met het concept van ‘healing environment’ aan de hand van natuurlijke kleuren, verlichting en vormgeving een ontspannen ruimte worden gecreëerd.

Intuïtieve en comfortabele werkomgeving

Voor uw specialisten is een comfortabele operatiekamer minstens zo belangrijk. Een prettige werkomgeving met optimale arbeidsomstandigheden levert een positieve bijdrage aan de productiviteit en zorgt voor een afname van het ziekteverzuim. Omdat de gebruiksvriendelijke inrichting van Flex-OK geheel op basis van uw eigen werkprocessen wordt ontworpen, is er voor iedereen een passende operatiekamer. Het resultaat is een efficiënte, op maat gemaakte OK waar volledig intuïtief kan worden gewerkt door middel van geïntegreerde werkplekken, multimedia en schaduwborden.

De stilste operatiekamer van Nederland

Met de toename van technologie is ook het geluidsniveau in de operatiekamer gestegen, met als voornaamste veroorzakers luidruchtige apparatuur, ventilatie en akoestiek. Geluidsoverlast heeft een negatief effect op de toestand van de patiënt, maar werkt ook afleidend voor specialisten en kan zelfs leiden tot gehoorbeschadiging of stress. Door de inzet van efficiënte luchtbehandeling, intuïtieve indeling en geïsoleerde flexwanden produceert Flex-OK aanzienlijk minder geluid dan een traditionele OK. In deze stille operatiekamer kan daarom in uiterste concentratie worden gewerkt en helder worden gecommuniceerd.

Altijd een stabiele en aangename temperatuur

Voor het tegengaan van bacteriegroei, het voorkomen van infecties en het in balans houden van de luchtvochtigheid is een stabiele temperatuur vereist. Dankzij het box-in-box-principe, optimale ventilatie en slimme monitoringsystemen kan in Flex-OK altijd een optimale temperatuur worden bereikt die gemakkelijk regelbaar is. Daarnaast is voor het comfort van zowel de patiënt als het team de temperatuur ook altijd aangenaam.