Poederafzuigunits en dampafzuigkast voor Lamers High Tech Systems te Nijmegen

Poederafzuigunits en dampafzuigkast voor Lamers High Tech Systems te Nijmegen

Lamers High Tech Systems fabriceert RVS leidingen onder schone condities. Onder de bewerkingen zat onder meer schuren en polijsten van het RVS wat natuurlijk stofontwikkeling tot gevolg heeft. Om deze bewerkingen te kunnen doen zonder dat dit invloed heeft op de ruimte waarin gewerkt wordt, heeft men een beroep gedaan op het advies van Interflow. In november 2021 kwam Lamers bij Interflow op bezoek om de vele mogelijkheden te bekijken en bespreken. Naar aanleiding daarvan heeft Lamers een tweetal offertevragen bij Interflow neergelegd :

1) een poederafzuigkast voorzien van bankschroef voor RVS poets werkzaamheden

2) een dampafzuigkast voor passiveren van RVS lassen

Na de offerte en engineeringsfase kreeg Interflow begin april 2022 de opdracht voor het engineeren, produceren, leveren, plaatsen en valideren van 3 Interflow poederafzuigunits, type IF/PAK 90/150 en 1 Interflow dampafzuigkast type IF/DAK 150 S. In overleg met Guerrin Witman konden wij de units begin juni tot volle tevredenheid plaatsen.

Hierop volgde een tweede bestelling voor het leveren van 5 poederafzuigunits, 1 dampafzuigkast en 3 afzuigarmen. Deze zijn inmiddels ook geleverd en geplaatst.

Lamers High Tech Systems is een toonaangevende systeemintegrator en installatiebedrijf gespecialiseerd in ontwerp & engineering, productie, kwalificatie en constructie van vloeistof- en gastoevoersystemen, met de nadruk op ultra zuivere toepassingen. Zij leveren aan de halfgeleider-, luchtvaart-, chemie- en farmaceutische industrie, voedingsmiddelen- en olie- en gasmarkten en zijn de voorkeursleverancier van hightech OEM's. Lamers is onderdeel van Aalberts advanced mechatronics en zijn gevestigd in Nijmegen (Nederland).

Adviseur