Dampafzuigkast voor het MUMC+

Dampafzuigkast voor het Maastricht Universitair Medisch Centrum+

Interflow kreeg in september 2021 de vraag om het proces te begeleiden naar de aanschaf van een dampafzuigkast voor het Maastricht Universitair Medisch Centrum+. Op de nucleaire afdeling ontstond de behoefte aan een unit van 120 cm breed, geschikt voor het werken met radioactieve stoffen.

Na het gezamenlijk opstellen van een URS volgde begin november de opdracht voor het produceren, leveren, plaatsen en valideren van de dampafzuigunit. De unit is voorzien van een dosiscalibrator en afvalpot met een werkblad van 50 cm diep. De loodafscherming in de wanden en onder het werkblad is 3 mm dik. Tevens is de kast voorzien van een actief koolfilter in het uitgaande kanaal. Een verrijdbaar loodglasscherm met een loodequivalent dikte van 20 mm Pb maakt de unit af. In februari 2022 werd de unit geleverd in Maastricht in afstemming met Pierre Visser, Besturingstechnicus.

Het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ is een samenwerkingsverband van het academisch ziekenhuis Maastricht en de Faculty of Health, Medicine & Life Sciences van de Universiteit Maastricht. Het Maastricht UMC+ is een jong academisch ziekenhuis (zij openden hun deuren in 1986). Het Maastricht UMC+ onderscheidt zich (inter)nationaal door de focus op preventie. Dus niet alleen gezondheidsherstel, maar ook gezondheidsbehoud én gezondheidsbevordering. Kerntaken zijn – naast topklinische en top preferente patiëntenzorg – wetenschappelijk onderzoek en onderwijs/opleiding. Het MUMC+ kenmerkt zich daarbij door de multidisciplinaire en probleemgestuurde aanpak. Zij beschikken over 715 bedden, circa 7000 medewerkers en 4000 studenten.

Adviseur