Interflow bouwt unieke verticale airflow unit

De belangrijkste vraag was hoe we de airflow unit in de bestaande cleanroom konden krijgen, waarbij deze wel mobiel en stabiel moest blijven. Onze ontwerpers construeerden hiervoor 8 individuele modules, die los van elkaar makkelijk in de bestaande cleanroom gebracht konden worden en net zo makkelijk weer verwijderd konden worden. Door de laminaire airflow unit op een versterkt RVS-frame met wielen te plaatsen werd dit mogelijk. En om de interne werkhoogte te optimaliseren werden de aanzuigroosters aan de zijkanten geplaatst.

De tweede uitdaging zat in de luchtkwaliteit. Voor de productie van bufferoplossingen moet deze conform ISO klasse 5 of GMP klasse A worden uitgevoerd met een flush afwerking. Daarnaast was het belangrijk om de luchtsnelheid goed te kunnen bewaken met visuele en auditieve alarmering. Ook deze eisen wisten we te realiseren tijdens de ontwerp- en productiefase. We zijn er trots op dat het Interflow ontwerp- en productieteam alle eisen voor deze unieke, verticale airflow unit wist te realiseren.

"Ik waardeer het meedenken, de samenwerking en de snelheid waarmee Interflow van eerste schets tot customized oplossing wist te komen." - Dieter Ameye Director DS & DP Manufacturing Eurofins CMDO

Over Eurofins CMDO 
Eurofins CDMO is in Europa een toonaangevend bedrijf dat hoogwaardige, op maat gemaakte oplossingen voor geneesmiddelenontwikkeling levert. Ze ondersteunen bedrijven in de Farma en Biotech om de ontwikkeling en productie van nieuwe biologische en chemische geneesmiddelen te versnellen.

Adviseur