Historie

De oorsprong van Interflow begint met de oprichting van het bedrijf 'Bos & Eelman' op 2 januari 1974. Door de jaren heen groeide Interflow uit tot een gevestigde merknaam in de laminar air flow- en cleanroombranche.

Als dé specialist in schone lucht draait het bij Interflow allemaal om schone lucht in productieomgevingen met als doel product- en persoonsbescherming te bieden. Onze missie is het adviseren, begeleiden en realiseren van een veilige en beschermde productieruimte en/of werkplek waar het aankomt op gevaar van contaminatie voor product en/of persoon via luchtstromen. Veilig werken begint bij Interflow.

Founders Harry Bos and Pieter Eelman

Founders Harry Bos and Pieter Eelman

Geschiedenis

Een keukentafel boven een winkelpand in Middenmeer is het decor voor de oprichting van de firma Bos & Eelman. Oprichters Harry Bos en Pieter Eelman besluiten om hun opgedane kennis van luchtbehandelingstechnieken te bundelen en beginnen een eigen firma in laminar air flow technieken. Deze technieken zorgen er tot de dag van vandaag voor dat zowel personen als producten beschermd kunnen worden tegen schadelijke invloeden van buitenaf. De firma groeit en de werkzaamheden worden uitgebreid met de ontwikkeling en fabricage van cleanrooms. Dit zijn speciaal ontworpen ruimten om contaminatie aan een productproces of onderzoek te beperken, of waar mogelijk uit te sluiten.

Wetgeving, normen en richtlijnen omtrent schone lucht werden met de jaren steeds meer aangescherpt. Om de klanten een nog betere ondersteuning te bieden en te voldoen aan de markteisen, wordt vervolgens de Validatie- en Meetdienst opgericht. Bos & Eelman groeit hiermee uit tot een fullservice firma op het gebied van schone lucht.

BAM Techniek

In het jaar 2000 wordt Interflow 100% onderdeel van BAM Techniek, een werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep nv. In dit jaar draagt Harry Bos het directeurschap van Interflow over aan Cor Boonacker. Onder leiding van Cor Boonacker begint Interflow zich steeds meer in de zorgmarkt te begeven. Er worden investeringen gedaan en grote projecten gerealiseerd.

Doordat geen project en klantproces hetzelfde is, wordt Interflow al jaren uitgedaagd om met elk specifiek klantproces mee te denken bij het ontwerp van schone ruimten. Dit zorgde ervoor dat het kennisniveau steeds toenam en blijft toenemen. De opgedane kennis van de bouw en het onderhouden, valideren en meten van schone ruimten had als logisch gevolg dat Interflow zich ging toeloeggen op de bouw van complete operatiekamer-complexen. Een OK is immers ook een soort cleanroom.

In de afgelopen veertig jaar zijn er vele grote projecten gerealiseerd in binnen- en buitenland. Van Noorwegen, Spanje, Suriname, China, Pakistan, Puerto Rico, Indonesië, Ghana tot aan de Verenigde Staten en Rusland. Van het vervaardigen van de eerste laminar air flow apparatuur in een boerenschuur in Anna Paulowna heeft Interflow zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een toonaangevend fabrikant van cleanrooms, operatiekamers, steriele bereidingsruimten en schone werkbanken. Daarnaast is Interflow uitgegroeid tot de grootste Nederlandse dienstverlener op het gebied van onderhoud, validatie, metingen en het totale beheer van deze producten en projecten.