Antoni van Leeuwenhoek

Interflow levert voor het Antoni van Leeuwenhoek drie nieuwe Microbiologische veiligheidkabinetten.

Voor de Apotheek in het Antoni van Leeuwenhoek levert Interflow drie microbiologische veiligheidskabinetten (MVK) om het ontwikkelen en produceren van nieuwe toedieningsvormen van experimentele middelen tegen kanker te verbeteren.

De MVK’s voor de Apotheek zijn voorzien van een LCD scherm in de achterwand en alle werkbanken hebben een zijraam. De werkbanken zijn gevalideerd opgeleverd en nu in werking.

Marloes van de Kamp, medewerker apotheek NKI: 'Met deze werkbanken is het heel fijn werken. De ruit valt makkelijk in de gewenste stand, doordat de ruit naar buiten open gekanteld kan worden is deze ook heel gemakkelijk schoon te maken. Het zijraam is heel erg fijn, je hebt een minder opgesloten gevoel, meer contact met collega's en met de buitenwereld. Verder maakt de infuusstang het werken een stuk makkelijker. Kortom, ik ben erg blij met deze nieuwe werkbanken.'

Antoni van Leeuwenhoek

Antoni van Leeuwenhoek

De Apotheek in het Antoni van Leeuwenhoek ontwikkelt en produceert nieuwe toedieningsvormen van experimentele middelen tegen kanker. Hierbij wordt het medicijngehalte in het bloed gemeten om deze geneesmiddelen zo gericht mogelijk te kunnen toepassen. Ook genetisch onderzoek ondersteunt de individuele toepassing van een therapie. Hierbij worden risicogroepen onderzocht die een grote kans hebben op een over- of onderdosering van middelen tegen kanker.

Het Antoni van Leeuwenhoek werkt elke dag aan de beste zorg voor mensen met kanker. Internationaal gezien behoort het Antoni van Leeuwenhoek als enig Nederlandse kankercentrum tot de tien Comprehensive Cancer Centers van Europa. Het op internationaal niveau uitwisselen van kennis en het gezamenlijk opzetten van studies, versnelt het kankeronderzoek. Op die manier streeft het Antoni van Leeuwenhoek ernaar in de nabije toekomst iedereen met kanker een zo goed mogelijke behandeling op maat te kunnen bieden.

Antoni van Leeuwenhoek

Locatie

Projectdetails

Status
Opgeleverd
Markt
Ziekenhuizen
Oplossing
Laminar air flow units, Validatie

Opdrachtgever
Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis


Bouwtijd
3 maanden


Opleverdatum
13 januari 2017