Biotech Training Facility

BAM Utiliteitsbouw, in samenwerking met BAM Bouw en Techniek en Interflow, heeft opdracht verworven voor ontwerp en bouw van de Biotech Training Facility op Leiden Bio Science Park. De Biotech Training Facility wordt een unieke internationale GMP-trainingsfaciliteit voor werknemers in de (bio-)farmaceutische industrie. Hiermee speelt Leiden in op het tekort aan gekwalificeerd personeel in de sector.

BAM Utiliteitsbouw realiseert het project in nauwe samenwerking met BAM Bouw en Techniek en Interflow, ondersteund door Smit Westerman (constructeur) en Valstar Simonis (installatieadviseur).

De Biotech Training Facility is ontworpen door Ector Hoogstad Architecten te Rotterdam. Het ontwerp is tot stand gekomen door van binnen naar buiten te kijken. De processen in de cleanrooms zijn verwerkt in de plattegronden en daarna is de schil om het gebouw ontworpen. Daaraan ontleent het gebouw een logische, functionele indeling. Door de heldere gevel is van buiten te zien waar de processen zich binnen afspelen.

In de Biotech Training Facility worden werknemers en studenten getraind in het werken met state-of-the-art apparatuur onder GMP-condities. GMP (Good Manufacturing Practice) is het strenge regime, waaronder productie van geneesmiddelen plaatsvindt om te voldoen aan alle veiligheids- en kwaliteitseisen. 

De Biotech Training Facility telt drie verdiepingen en heeft een totale vloeroppervlakte van circa 2.400 m2. Op de begane grond zijn kantoren en laboratoria gesitueerd. De eerste verdieping is ingericht met cleanrooms. Op de tweede verdieping bevindt zich de installatiechnische ruimte, die tevens ruimte biedt voor instructiedoeleinden. Het gebouw biedt plek aan ongeveer 60 studenten en medewerkers.

Biotech Training Facility

Locatie

Projectdetails

Status
Opgeleverd
Markt
Farmacie
Oplossing
Cleanrooms, Validatie

Opdrachtgever
Biotech Training Facility


Doorlooptijd
9 maanden


Datum oplevering
Januari 2015


 

Meer informatie


Nieuws


  • IGZ en CBG gaan voor trainingsdoeleinden naar Biotech Training Facility