Cleanroom van Pall Medistad dankzij Interflow op toekomst voorbereid

De cleanroom van Pall Medistad is dankzij Interflow op de toekomst voorbereid. Eerder dit jaar is de volledige luchtinstallatie gerenoveerd. Door de strakke planning en nauwkeurige uitvoering heeft het bedrijf minimale hinder ondervonden in zijn dagelijkse activiteiten.

De bestaande luchtinstallatie van de cleanroom was aan het verouderen. Interflow heeft eerst een opname van de situatie gedaan en vervolgens het project geëngineerd. De nieuwe luchtkanalen en de luchtbehandelingskast zijn geplaatst, terwijl de cleanroom in bedrijf was en bleef. Pas op het laatste moment is de oude installatie losgekoppeld en is de cleanroom op het nieuwe systeem aagesloten. Deze manier van werken vergde een nauwkeurige aanpak en werkwijze. Voorzichtigheid was geboden. Dankzij de nauwe samenwerking met de klant is het gelukt om de overlast tot een minimum te beperken.

Realisatie en planning

Na de opdrachtverstrekking in januari startte in februari de engineering. De werkzaamheden aan het nieuwe kanaalwerk begonnen in mei, en zijn volgens planning in de bouwvakantie afgerond, toen de productie van Pall Medistad tijdelijk stillag. Interflow heeft de cleanroom tevens gevalideerd. Het geheel is per sectie opgeleverd, waarbij het geheel begin januari wordt afgerond.

Over Pall Medistad

Pall Medistad in Medemblik is (met ruim driehonderd medewerkers) toonaangevend producent en ontwikkelaar van hightech medische en biotechnische kunststoffen. Het bedrijf onderscheidt zich door flexibiliteit en slagvaardigheid te combineren met een brede kennis- en technologiebasis voor een veelheid van producttoepassingen. De klanten zijn vooral farmaceutische en medische industrieën.

Cleanroom van Pall Medistad dankzij Interflow op toekomst voorbereid

Locatie

Projectdetails

Status
Opgeleverd
Markt
Industrie
Oplossing
Cleanrooms, Validatie

Opdrachtgever
Pall Medistad