Danone Innovation Centre

Het Franse voedingsbedrijf Danone vestigt een nieuw innovatiecentrum voor gespecialiseerde voeding in De Uithof in Utrecht.

In het centrum worden de bestaande onderzoek-/ontwikkelactiviteiten in Nederland samengebracht. BAM is verantwoordelijk voor de bouw van het nieuwe innovatiecentrum. Deze zal ‘het’ centrum worden voor de Baby en Medical R&D divisies van Danone. 

Danone werkt samen met Farmaceutische Wetenschappen van de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht. Danone zal het Science Park Utrecht versterken met zijn komst. Science Park Utrecht ontwikkelt zich tot een internationaal vooraanstaand centrum voor wetenschappelijk onderzoek en kennisintensieve bedrijvigheid.

De doelstelling achter het realiseren van een nieuwe R&D Innovation Centre binnen Danone is:
Het bevorderen van creativiteit, verhogen van efficiency, effectiviteit en ook het versnellen van R&D processen, door het samenbrengen van gerelateerde activiteiten binnen in internationaal georiënteerd, inspirerend, state-of-art en op functie ontworpen onderkomen.

Het totale project heeft een oppervlak van 25.000m2 verdeeld over zes bouwlagen. In dit gebouw worden de volgende functies ondergebracht:

  • Proeffabriek/opslag/technische ruimten (3.550m2)
  • Grootkeuken (1.500 m2)
  • Laboratoria (2.500m2)
  • Kantoor en overige ruimten (13.250m2)
  • Parkeergelegenheid (4700m2)

BAM Bouw en Techniek zorgt voor alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. Ook worden er veel duurzame installaties in het gebouw gerealiseerd. Interflow heeft 18 schone werkbanken voor Danone geïnstalleerd.

Danone Innovation Centre

Locatie

Projectdetails

Status
Opgeleverd
Markt
Farmacie
Oplossing
Laminar air flow units, Validatie

Opdrachtgever
Danone Innovation Centre


Opleverdatum
2013