Erasmus MC

Voor de nieuwe bereidingsruimte in het Erasmus MC heeft Interflow een compleet nieuwe inrichting geleverd.

Binnen de nieuwe Apotheek in gebouw NB van het Erasmus MC, zal het ziekenhuis voorzien worden van medicatie. De Apotheek heeft een oppervlakte van 740 m2, met een gedeelte specifiek voor de VTGM (Voor Toediening Gereed Maken) handelingen. Binnen de VTGM ruimtes is er berekend dat er een 12-tal veiligheidswerkbanken benodigd zullen zijn. 

Inrichting apotheek

De Apotheek heeft vier ruimtes tot zijn beschikking waar per ruimte drie microbiologische veiligheidskabinetten (MVK) zijn geplaatst. Elke MVK is gekoppeld aan een op maat gemaakte HPL wandkast. Dit maakt de werkplekken praktischer, doordat er meer opbergruimte is voor onder meer een PC, printer, wegspuitbakjes, steriele handschoenen, etc. De wandkasten zijn voorzien van een uitschuifbaar werkblad en kunnen worden afgesloten met deurtjes waardoor de ruimte altijd schoon en overzichtelijk blijft.

Erasmus MC

Erasmus MC

Voorzieningen werkbanken

Een van de grote uitdagingen van dit project was het integreren van de balansen, de werkbladen van de geleverde units kunnen opgeklapt en schoongemaakt worden zonder dat de balansen verwijderd hoeven te worden. Verder zijn alle units in de werkruimte al voorzien van extra opties die er voor zorgen dat Erasmus is voorbereid op de toekomst waar geen ingrijpende aanpassingen meer hoeven te worden gedaan. Elke opstelling is na montage voorzien van een totaalafwerking vloer/plafond en wand/wand, dit om de schoonmaakbaarheid van elke opstelling maximaal te krijgen.

Oplevering

Op dinsdag 28 maart 2017 leverde Interflow de bereidingsruimtes binnen de nieuwe apotheek op. De werkbanken zijn nu officieel overgedragen aan huisapotheker Paul Janssen van het Erasmus MC. Eind april zullen de bereidingsruimtes in gebruik genomen worden. Nick Janssens, projectleider Erasmus MC: 'We zijn zeer tevreden met het eindresultaat en de samenwerking met Interflow.' 

Over Erasmus MC

Het Erasmus MC is erkend leidend in innovaties voor gezondheid en zorg. Hun diepste overtuiging is dat ze de zorg beter kunnen maken en gezonde mensen zo lang mogelijk gezond willen houden. Gedreven en nuchter is het Erasmus MC daarom altijd op zoek naar vernieuwing. Iets wat goed past bij Interflow.

Erasmus MC

Locatie

Projectdetails

Status
Opgeleverd
Markt
Ziekenhuizen
Oplossing
Laminar air flow units, Validatie

Opdrachtgever
Erasmus MC


Bouwtijd
8 maanden


Opleverdatum
28 maart 2017