Galapagos

Galapagos heeft de bestaande opstelling uitgebreid met twee microbiologische veiligheidskabinetten van Interflow. Het bedrijf dat is gespecialiseerd in biotechnologie had al eenzelfde soort product staan. ‘Het is nu een mooi geheel geworden. Het ziet er netjes en strak uit.’

Dat concludeert Steven Visser – facility assistant Galapagos. Beide microbiologische veiligheidskabinetten zijn naar klantwens op stahoogte gefabriceerd, maar verder zijn ze totaal verschillend. Er is een standaarduitvoering gefabriceerd die gelijk is aan de unit van Interflow die al in het lab stond. Daarnaast is er gekozen voor een variant met een speciale maatvoering, waarbij de nadruk ligt op het verdiepte werkblad en de verhoogde werkruimte, zodat de zogenoemde V-Prep-robot erin past.

Galapagos

Galapagos

Gebruik van het microbiologische veiligheidskabinet

De nieuwe microbiologische veiligheidskabinetten van Interflow worden voornamelijk gebruikt voor gebruikelijke labwerkzaamheden, zoals pipetteren en celkweken. ‘Natuurlijk hebben we ook al poederafzuigkasten van Interflow staan die we gebruiken voor user protection van materialen die wel al gefixeerd zijn, maar niet meer steriel hoeven te blijven’, aldus scientist Max Grimbergen.

Projectverloop

Na de opdrachtbevestiging zijn er in goed overleg ontwerpen gerealiseerd. Het project is vervolgens fijn verlopen. Grimbergen: ‘Adviseur Arjan zit er lekker bovenop en stelt de juiste vragen om tot de juiste oplossing te komen.’ De twee microbiologische veiligheidskabinetten zijn prefab gefabriceerd in de productiefaciliteit van Interflow. Dit maakt de productietijd op locatie aanzienlijk korter. ‘Je wordt vanuit Interflow goed geholpen. Alle opties zijn doorgenomen, en er is goed gekeken naar wat kan. Het was gewoon heel plezierig’, aldus Visser.

Samenwerking

Interflow heeft al verschillende soorten laminar air flow units bij Galapagos mogen plaatsen. Het vertrouwen in Interflow is volgens Max Grimbergen groot. ‘Het feit dat Interflow onderdeel is van BAM vinden wij fijn. Daarnaast leveren zij goede kwaliteit voor een mooie prijs, en een prettige samenwerking waar we mee voort kunnen gaan.’

Galapagos

Galapagos

Beheer

Interflow doet ook het onderhoud van alle laminar air flow units bij Galapagos. Dit geldt niet alleen voor producten van Interflow, maar ook voor die van andere partijen. "Jullie laten duidelijk van te voren, proactief, weten wanneer jullie langskomen. Als er storingen zijn, is er een goed aanspreekpunt en is het vaak snel opgelost. Ook de werkbanken van andere partijen zijn bij jullie in beheer en ook daar zijn storingen snel opgelost”, stelt Visser. “Wij hopen deze plezierige samenwerking voort te zetten.”

Over Galapagos

Galapagos is een klinisch biotechnologisch bedrijf dat een positieve bijdrage levert aan de maatschappij middels het ontdekken van baanbrekende therapieën voor ziekten met een grote onbeantwoorde medische behoefte. Galapagos heeft vestigingen in België, Frankrijk, Kroatië en Nederland.

Galapagos

Locatie

Projectdetails

Status
Opgeleverd
Markt
Farmacie
Oplossing
Laminar air flow units, Validatie, Beheer

Opdrachtgever
Galapagos


Bouwtijd
3 maanden


Opleverdatum
1 juni 2017