Interflow bouwt OK’s nieuw medisch centrum az Vesalius te Bilzen

Op 16 maart 2021 opende AZ Vesalius de deuren van haar nieuwe medisch centrum in Bilzen. Het nieuwe medisch centrum heeft een oppervlakte van 3850 m² verdeeld over drie niveaus en huisvest een huisartsenpost, polikliniek, OK complex met twee digitale operatiekamers en een afdeling radiologie.

Het project werd gebouwd volgens de DBM-formule. Dat betekent dat het ontwerp, de bouw en het onderhoud van het gebouw aan één partner worden toevertrouwd, hoofdaannemer STRABAG Belgium. Interflow mocht als lid van het team het ontwerp, de realisatie en validatie van de OK’s op zich nemen. Het AZ Vesalius had hierbij gekozen voor het Flex-OK concept van Interflow. Dit is een modulair concept dat dankzij uitwisselbare panelen bijzonder toekomstbestendig is. Doordat deze panelen pas als laatste worden gemonteerd, hoefden de gebruikers de exacte indeling pas in een laat stadium definitief te beslissen. Daarnaast biedt de geïntegreerde plintafzuiging een groter beschermd gebied dan traditionele afzuiging in alleen de hoeken van de OK. Interflow heeft 2 identieke operatiekamers en een centrale opdekruimte gerealiseerd.

De flexibiliteit werd in het hele ontwerp doorgevoerd. “De zorgsector evolueert en met het nieuwe gebouw willen we die evoluties mee kunnen volgen, flexibiliteit is dan ook maximaal mogelijk gemaakt. De indelingen zijn niet dragend wat herindelingen in de toekomst mogelijk maakt,” vertelt Marc Jackmaert. Zo is de eventuele uitbreidbaarheid van het operatiekwartier uitgewerkt.
Dit integrale ontwerp is vanaf medio 2018 ontwikkeld door het team van:

Over AZ Vesalius

AZ Vesalius is een regionaal ziekenhuis met campussen in Tongeren en Bilzen. Het ziekenhuis bedient met 326 bedden, 100 artsen en 800 personeelsleden een doorverwijsgebied van meer dan 100.000 inwoners.

az Vesalius

Locatie

Projectdetails

Status
Opgeleverd
Markt
Ziekenhuizen
Oplossing
Operatiekamers

Eindgebruiker
medisch centrum az Vesalius te Bilzen