Interflow en BAM transformeren voormalig kantoorpand in volwaardig behandel- en operatiecentrum

Interflow heeft in opdracht van Bergman Clinics een voormalig kantoorpand in Hilversum omgebouwd tot een volwaardig behandel- en operatiecentrum. Er zijn voor dit multidisciplinaire project vijf Flex-OK’s, vier opdekruimtes en een verkoeverruimte gerealiseerd.

Het ombouwen van een kantoorpand naar een volwaardig behandel- en operatiecentrum bracht de nodige uitdagingen met zich mee. Maar dankzij de uitstekende samenwerking met verschillende BAM-afdelingen kon dit project zowel snel als kostenefficient worden uitgevoerd, zonder in te leveren op de kwaliteit. BAM Advies & Engineering was verantwoordelijk voor het constructietekenwerk, BAM Bouw en Techniek – regio Oost voor de werktuigbouwkunde, het nieuwe dak en de techniekruimte, BAM Bouw en Techniek – regio Noordwest voor de elektrotechniek  en BAM Bouw en Techniek – Industrie voor de medische gasinstallaties. Tot slot engineerde en plaatste Interflow de operatiekamertechniek, en maakten het de verschillende behandel- en operatieruimtes gebruiksklaar.

Realisatie en planning

De bouw startte in november 2017. Er werd zeven maanden ingeruimd voor de aanpassingen aan het dak en de vloeren, en de bouw van de operatiekamers, opdekruimtes, verkoeverruimte en de bijbehorende systemen. Het traject is volgens planning verlopen en de beoogde opleverdatum is behaald.

,,De bouw van het project verliep goed en volgens schema. Er was weinig sturing nodig. Daar zijn we tevreden over. Het geeft vertrouwen als plannen goed worden opgevolgd. Interflow heeft de verwachtingen waargemaakt”, aldus Guido Maertens, operations manager bij Bergman Clinics.

Over Bergman Clinics

Bergman Clinics is – met jaarlijks meer dan 100.000 cliënten per jaar, verspreid over meer dan zesentwintig locaties – uitgegroeid tot het grootste netwerk van focusklinieken. Het richt zich op een beperkt aantal veelvoorkomende behandelingen. Zo wordt expertise en ervaring gewaarborgd. Dit alles resulteert in goede behandeluitkomsten, innovatie, efficiëntie en kostenbewust werken. Bergman Clinics gaat zich in Hilversum focussen op behandelingen omtrent uiterlijk en huid, oogzorg en vrouwenzorg

Bergman Clinics Ede

Locatie

Projectdetails

Status
Opgeleverd
Markt
Zelfstandige behandelcentra
Oplossing
Operatiekamers, Validatie

Opdrachtgever
Bergman Clinics


 

Meer informatie