'Interflow heeft bij SMC een state-of-the-art cleanroom gebouwd.'

Interflow heeft op basis van zijn integrale aanpak en ervaring een cleanroom mogen bouwen voor SMC Pneumatics BV. De schone ruimte (ISO-klasse 6) is bedoeld voor het vervaardigen van diverse onderdelen, bijvoorbeeld voor de producten van ASML.

De vraag betrof een inpandige cleanroom voor SMC in Eindhoven. Interflow heeft binnen dit pand een cleanroom met een oppervlakte van circa 140 m² ontworpen. Na de levering van het casco, afbouw en installaties heeft Interflow de validatie verzorgd en het geheel opgeleverd.

Realisatie en planning

Interflow heeft op 6 oktober de opdrachtbevestiging ontvangen, waarna de ontwerpfase van start is gegaan. Na de goedkeuring is een belangrijk deel van de bouwelementen in Interflows eigen productiefaciliteit gefabriceerd. De werkzaamheden op locatie zijn op 6 november gestart. Alles is binnen de gestelde doorlooptijd van drie maanden uitgevoerd, waarna 31 januari de oplevering plaatsvond.

Referenties

“Interflow heeft in ons SMC Technology Center een state-of-the-art cleanroom gebouwd. Zowel in de ontwerp- als uitvoeringsfase hebben wij prettig en doelgericht samengewerkt. Het team van Interflow heeft onze assemblage-eisen effectief vertaald naar een crossflowcleanroom die bij validatie zelfs op ISO 5 blijkt te presenteren. Hiermee biedt SMC Nederland een waardevolle service aan toonaangevende klanten in de zuidelijke hightechregio”, aldus Dennis Bosman, manager projectengineering SMC.

Over SMC

SMC is wereldwijd, met ruim 19.000 medewerkers in 83 landen, de grootste leverancier van pneumatische componenten en systemen voor de automatisering van productieprocessen. De Nederlandse hoofdvestiging is in Amsterdam. SMC beschikt in Eindhoven over een modern multifunctioneel technologiecentrum dat onder meer gericht is op de hightechindustrie in Zuid-Nederland. Dit SMC Technology Center beschikt over een professioneel Chiller Repair Center voor onderhoud en reparatie van de SMC Thermo Chillers. Daarnaast is er een assemblage-afdeling die klantspecifieke (elektro)pneumatische subassemblages samenstelt en nu is er dus ook een professionele cleanroomomgeving.

'Interflow heeft bij SMC een state-of-the-art cleanroom gebouwd.'

'Interflow heeft bij SMC een state-of-the-art cleanroom gebouwd.'

Locatie

Projectdetails

Status
Opgeleverd
Markt
Industrie
Oplossing
Cleanrooms, Validatie

Opdrachtgever
SMC Pneumatics BV


Bouwtijd
3 maanden


Opleverdatum
31 januari 2018


 

Meer informatie