Interflow levert 51 laminar air flow units aan het nieuwe Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie te Utrecht

Interflow heeft 51 laminar air flow units geleverd aan het nieuwe Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie te Utrecht. Het gaat voor het overgrote deel om microbiologische veiligheidskabinetten, en daarnaast enkele dampafzuigkasten en poederafzuigunits.

In het Prinses Máxima Centrum wordt zorg geleverd aan kinderen met kanker en research gedaan naar nieuwe, verbeterde behandelmethodes. Dit vraagt om de beste artsen en wetenschappers, maar ook om een werkomgeving waarin zij kunnen excelleren.

Na een zorgvuldig aanbestedingsproces heeft het Prinses Máxima Centrum voor de laminar air flow units van Interflow gekozen. In totaal zijn er 47 microbiologische veiligheidskabinetten, twee dampafzuigkasten en twee poederafzuigkasten ontworpen, gefabriceerd en geleverd. Daarnaast verzorgt Interflow de komende vijf jaar het valideren, het beheer en onderhoud, en trainingen voor de gebruikers.

Verloop

Interflow kwam als beste partij naar voren om aan de uitvraag van het Prinses Máxima Centrum invulling te geven, zo verklaarde Bas de Kinder – senior buyer van het Prinses Máxima Centrum. Er was door de ambitieuze planning van het nieuwbouwproject geen mogelijkheid om uitloop op te vangen. Daarom werden er niet alleen eisen gesteld aan de kwaliteit en het gebruiksgemak, maar ook aan het implementatieplan, het onderhoudsplan en de ‘track record’ van de verschillende aanbieders.

In de selectieprocedure - waarin ook de gebruikers een belangrijke rol hebben gespeeld - zijn veiligheidskabinetten van meerdere leveranciers getest. De Kinder: ‘Onze medewerkers waren erg onder de indruk van het referentiebezoek en erg enthousiast over de gebruikerstesten en het gebruiksgemak. De onderzoekers hebben unaniem de veiligheidskabinetten van Interflow verkozen als meest gebruiksvriendelijk.”

Over het Prinses Máxima Centrum

Jaarlijks krijgen circa zeshonderd kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen aan deze ziekte. Daarom namen ouders en zorgprofessionals meer dan tien jaar geleden het initiatief om één nationaal kinderoncologisch centrum te creëren, het Prinses Máxima Centrum. Zorg en onderzoek concentreert zich in dit centrum op één plek. Met als missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Nauwe samenwerking tussen zorg en research zal hopelijk leiden tot meer genezing van kinderen met kanker. Met minder nadelige effecten op latere leeftijd.

Interflow levert 51 laminar air flow units aan het nieuwe Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie te Utrecht

Locatie

Projectdetails

Status
Opgeleverd
Markt
Ziekenhuizen
Oplossing
Laminar air flow units, Validatie, Beheer

Opdrachtgever
Prinses Máxima Centrum


Bouwtijd
3 maanden