Interflow levert drie laminar air flow units aan Medisch Spectrum Twente voor nucleaire geneeskunde

Interflow heeft drie microbiologische veiligheidskabinetten geleverd aan Medisch Spectrum Twente voor hun hotlab op de afdeling Nucleaire Geneeskunde. De tevredenheid over de samenwerking was groot: ‘Afspraak is afspraak is zéker van toepassing.’

In mei 2017 werd begonnen met de engineering van de drie microbiologische veiligheidskabinetten (SR-190 IIA en twee SR-130 IIA’s). Interflow heeft de laminar air flow units ontworpen met een afvalkluisje, een dosiskalibrator en een ingebouwd beeldscherm. Na de levering van de microbiologische veiligheidskabinetten heeft Interflow de validatie verzorgd, de oplevering gedaan en trainingen gegeven.

Realisatie en planning

Interflow ontving op maandag 29 mei de opdracht om de drie microbiologische veiligheidskabinetten te ontwerpen. Na de goedkeuring op het ontwerp kwam op woensdag 26 juli de opdrachtbevestiging voor de koop, installatie en oplevering. Een belangrijk deel van de bouwelementen is in de eigen productiefaciliteit gefabriceerd. De microbiologische veiligheid zijn in december geplaatst en op 6 december opgeleverd. Onze adviseur Arjan van der Scheer vervolgens nog gebruikerstrainingen gegeven.

Referentie

“Ik heb genoten van de samenwerking. ‘Afspraak is afspraak’, is op Interflow zéker van toepassing. Het ene moment kijk je naar een schetsontwerp en voordat je het doorhebt, staat de hele opstelling in je pand. Dit project is helemaal gegaan zoals ik van Interflow had verwacht… geruisloos. De monteurs zijn kundig en weten wat wel en niet kan in een operationele omgeving”, aldus Cees Berger.

Over Medisch Spectrum Twente

Medisch Spectrum Twente is een Nederlands ziekenhuis met de hoofdvestiging in Enschede. De organisatie behoort tot de grootste niet-academische ziekenhuizen van Nederland. Het is ontstaan uit een fusie van ziekenhuizen in Enschede en Oldenzaal. De polikliniek in Haaksbergen is tevens onderdeel van MST. MST biedt topklinische zorg die op een aantal terreinen verder alleen in academische ziekenhuizen te vinden is. Voor sommige behandelingen heeft MST een bovenregionale functie. Dit betekent dat ook patiënten van buiten de Twentse regio op de kwaliteit en expertise van MST afkomen. MST werkt nauw samen met academische centra om patiënten de beste zorg te bieden.

Interflow levert drie laminar air flow units aan Medisch Spectrum Twente voor nucleaire geneeskunde

Locatie

Projectdetails

Status
Opgeleverd
Markt
Ziekenhuizen
Oplossing
Laminar air flow units, Validatie, Trainingen

Opdrachtgever
Medisch Spectrum Twente


Bouwtijd
3 maanden


Opleverdatum
6 februari 2018