Interflow ontwikkelt voor ERIKS een geheel nieuw cleanroomcomplex

Interflow heeft in opdracht van ERIKS te Alkmaar een nieuw cleanroomcomplex ontwikkeld. Bijzonder is dat het gebouw, ofwel de Clean Manufacturing Facility (CMF), in een bestaande productiehal is geplaatst die gedurende de werkzaamheden in gebruik is gebleven.

Het cleanroomcomplex bestaat uit twee verdiepingen die van elkaar worden gescheiden door een technische laag. De gehele faciliteit bevat meer dan 1.000 m². Op de begane grond is er de ‘schone productie’ (700 m²) en op de eerste verdieping de feitelijke cleanroom (320 m²  plus 145 m² opslag).

Over ERIKS

Met meer dan 350 vestigingen, 7.500 werknemers en activiteiten in 18 landen zorgt ERIKS ervoor dat producten, processen en resultaten verbeteren door ze sneller, slimmer, veiliger en efficiënter te maken. Als één van de grootste industriële dienstverleners ter wereld helpt ERIKS bij het realiseren van kostenbesparingen en duurzame oplossingen. De nieuwbouw van een compleet nieuwe CMF past in de groeistrategie om meer schone diensten aan te bieden aan bedrijven in de food, farma en de semicon. Er wordt straks niet alleen schoongemaakt en verpakt conform ISO klasse 6 (of klasse 1.000), er wordt ook schoon geproduceerd.

Interflow ontwikkelt voor ERIKS een geheel nieuw cleanroomcomplex

Locatie

Projectdetails

Status
Opgeleverd
Markt
Industrie
Oplossing
Cleanrooms, Validatie

Opdrachtgever
ERIKS