Interflow realiseert cleanroom bij Océ-Technologies B.V.

Interflow heeft bij Océ-Technologies B.V. in Venlo een nieuwe cleanroom in ISO-klasse 7 met een oppervlakte van 850 vierkante meter gerealiseerd. De cleanroom wordt door de afdeling Proces Drum gebruikt voor het vervaardigen van proces drums voor printers.

Bestaande cleanroom omgebouwd

Door de uitbreiding van andere afdelingen in het gebouw waar de afdeling Proces Drum was gevestigd, moesten ze verhuizen naar een ander pand. Dit pand had reeds twee bestaande cleanrooms. Na het afbreken van één van de bestaande cleanrooms kon de nieuwe cleanroom worden gebouwd. De tweede cleanroom is gebleven en wordt gebruikt door de afdeling Organic Photo Conductor.

Doorgaande productieprocessen

Een belangrijke eis bij de bouw was dat twee productieprocessen onafhankelijk van elkaar moeten kunnen opereren. De installaties werden dan ook zoveel als nodig gescheiden. De fysieke scheiding van de twee processen is gerealiseerd door het zetten van een scheidingswand. Omdat tijdens de nieuwbouw productieprocessen elders in het pand moesten doorlopen, was het noodzakelijk om stof, trillingen en geluid tot een minimum te beperken. Hierdoor kon zonder verlies van kwaliteit de productie doordraaien.

Stof- en vervuilingsvrije ruimte

In de nieuwe cleanroom vindt de fabricage van proces drums voor printers plaats. Een proces drum zorgt ervoor dat een tekst of een afbeelding daadwerkelijk wordt overgebracht op het papier. Met behulp van statische elektriciteit brengt de lichtgevoelige rol van de drum het tonerpoeder over op het papier. Warmte en druk hechten het tonerpoeder aan het papier. Handelingen waaronder het laseren en polijsten van de proces drums dienen onder zeer schone condities te worden uitgevoerd. Zelfs het kleinste stofdeeltje kan schade aan het product veroorzaken. De ruimte waarin de proces drums worden geproduceerd moet daarom vrij zijn van elke vorm van stof of vervuiling.

De verhuizing van de afdeling Proces Drum heeft in drie maanden plaatsgevonden. De nieuwe cleanroom is in april 2019 opgeleverd en in gebruik genomen.

Over Océ

Océ is sinds 2010 onderdeel van de Canon Group, en produceert hightech printsystemen en software voor de commerciële printmarkt. Het hoofdkantoor is gevestigd in Venlo. De belangrijkste activiteiten hier zijn R&D en de productie van printsystemen. Océ is een van de grotere R&D-investeerders in Nederland en heeft vestigingen in Duitsland, Roemenië, Singapore, Maleisië en Australië. Wereldwijd telt Océ 3.000 medewerkers. Océ zal vanaf januari 2020 verdergaan onder de naam Canon Production Printing.

Interflow realiseert cleanroom bij Océ-Technologies B.V.

Locatie

Projectdetails

Status
Opgeleverd
Markt
Industrie
Oplossing
Cleanrooms

Opdrachtgever
Océ-Technologies B.V.


Opleverdatum
April 2019