Interflow realiseert cleanroom en laminar air flow units voor Aviation Glass & Technology B.V.

Interflow heeft voor Aviation Glass & Technology in Voorthuizen een nieuwe cleanroom ontworpen en gebouwd van +/- 135 m2 in hun bestaande bedrijfshal. Het bedrijf kan hierdoor hun productie verder verbeteren. Tijd was een belangrijke factor binnen dit project.

Behalve de cleanroom heeft Interflow ook crossflow kasten op maat gemaakt. Deze worden in de cleanroom ingezet om de producten op kritische momenten extra te beschermen met schone lucht.

Realisatie en planning

De nieuwe cleanroom is gerealiseerd ter vervanging van hun oude cleanroom waar ze uit waren gegroeid. Omdat de productie moest worden stilgelegd voor de bouw, moest dit in een korte tijd gebeuren. De opdracht is verstrekt op 24 november 2020. In samenspraak is de cleanroom in een recordtijd tijdens de kerstvakantie gerealiseerd. Hierdoor kon Aviation Glass & Technology in de eerste week van 2021 starten met testen van hun nieuwe faciliteit.

“Interflow was de enige partij die aangaf dat dit op deze korte termijn mogelijk was. Anderen gaven aan dat ze minimaal 12 weken nodig hadden. Interflow stroopte meteen de mouwen op” aldus Jaap Wiersema, managing director Aviation Glass & Technology.

Extreem klimaat

Het productieproces bestaat uit twee deelprocessen die beiden een extreem en tegengesteld klimaat nodig hebben. Voor het lamineren wordt gebruik gemaakt van een folie die gevoelig is voor vocht en temperatuur, in dat deel van de cleanroom heerst er een droog – en koud – klimaat. Het printen van glas en folies op een best in class UV inktjet printer vergt juist een warme en vochtige omgeving. Met een relatieve vochtigheid die altijd onder de 10% ligt en een temperatuur die altijd onder de 17 graden Celsius ligt in de ene ruimte en een luchtvochtigheid rond de 50% en temperatuur van 22 graden in de andere ruimte is het klimaat extreem te noemen. Beide ruimtes zijn uiteraard stofvrij en producten kunnen via een sluis van de ene naar de andere ruimte gebracht worden.

Overall verantwoordelijkheid

“Wij zijn ontzettend tevreden. Ik zou iedereen die een cleanroom wil laten bouwen doorverwijzen naar Interflow. Vooral het feit dat ze de overall verantwoordelijkheid op zich namen heeft ons veel zorgen gescheeld. Daarbij hebben ze ons goed voorzien van technisch advies en een praktische insteek” aldus Daan van den Brink, Operations Director Aviation Glass & Technology.

Over Aviation Glass & Technology

Aviation Glass & Technology is een hightech bedrijf in het Gelderse Voorthuizen en is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van lichtgewicht glasproducten voor vliegtuiginterieurs. Dit kunnen op maat gemaakte spiegels voor privéjets zijn, maar ook massaproductie voor verlichtingspanelen voor de grote Europese vliegtuigbouwer.

Interflow realiseert cleanroom en laminar air flow units voor Aviation Glass & Technology B.V.

Locatie

Projectdetails

Status
Opgeleverd
Markt
Industrie
Oplossing
Cleanrooms, Laminar air flow units

Opdrachtgever
Aviation Glass & Technology B.V.


Bouwtijd
4 weken


Opleverdatum
6 januari 2021