Interflow realiseert cleanroom en levert laminar air flow units aan Brocacef Ziekenhuisfarmacie

Interflow heeft een cleanroom gerealiseerd en twintig laminar flow units geleverd voor de uitbreiding van Brocacef Ziekenhuisfarmacie in Oostrum. De twintig laminar air flow units bestaan uit zeventien cross flow units en drie microbiologische veiligheidskabinetten.

Farmaceutische dienstverlener

Brocacef Ziekenhuisfarmacie is specialist in integrale farmaceutische dienstverlening en apotheekbereidingen. Instellingen, apotheken, zelfstandige behandelcentra en ziekenhuizen kunnen er terecht voor onder andere farmaceutische toezichthouding, medicatie op rol en apotheekbereidingen. Omdat o.a. instellingen aan steeds hogere eisen moeten voldoen, zoeken zij steeds meer de samenwerking met Brocacef Ziekenhuisfarmacie. Hierdoor is de afgelopen jaren een flinke groei gerealiseerd waardoor uitbreiding noodzakelijk werd. Er werd vorig jaar een nieuwe pand gebouwd dat aansluit op het bestaande bedrijfsgebouw.

Nieuwe cleanroom

Na de uitbreiding vond een interne verbouwing plaats. Interflow heeft hierbij een nieuwe cleanroom van 315m² ontwikkeld voor de bereiding van speciale geneesmiddelen, waaronder blaasspoelingen en voedingszakken. De cleanroom voldoet aan de vereisten voor GMP B, C en D en bestaat uit twintig afzonderlijke aseptische bereidingsruimten. Hierin staan de zeventien nieuwe cross flow units en drie microbiologische veiligheidskabinetten.

Groei ambitie

De realisatie van de cleanrooms, waarmee de productie- en laboratoriumcapaciteit is verhoogd, is onderdeel van de strategie van Brocacef om verder te groeien. Door de uitbreiding is het bedrijf van circa 150 fulltime banen voor onder meer farmaceutische medewerkers, apothekers en apothekersassistenten, naar ongeveer 190 fulltime banen gestegen. 

Bekende partij 

Interflow was al een bekende partij voor Brocacef Ziekenhuisfarmacie als onderdeel van BAM. De voorgaande cleanroom is eveneens door Interflow gerealiseerd en daarnaast worden de validatie-werkzaamheden door het bedrijf uit Wieringerwerf uitgevoerd. "BAM was hoofdaannemer van de verbouwing en door de kennis en ervaring van Interflow van de organisatie was het ook een logische stap dat Interflow hierbij als partner werd aangesloten”, zo verklaarde Annelies Jonkhout, - operationeel directeur van Brocacef Ziekenhuisfarmacie. Interflow heeft de cleanroom en alle laminair flow units in april 2019 gevalideerd opgeleverd.

Over Brocacef

Brocacef Ziekenhuisfarmacie bestaat uit twee bedrijfsonderdelen: apotheekbereidingen en farmaceutische toezichthouding en levert al meer dan 40 jaar integrale farmaceutische zorg aan instellingen in Nederland. Het gaat hierbij onder andere om de receptverwerking, medicatiecontrole en aflevering van medicijnen. Daarnaast is Brocacef Ziekenhuisfarmacie gespecialiseerd in het bereiden en doorleveren van apotheekbereidingen.Brocacef Ziekenhuisfarmacie is onderdeel van de Brocacef Groep N.V., gevestigd in Maarssen. Brocacef groep is een groep van ondernemingen actief op het gebied van de gezondheidszorg.Bij Brocacef Groep werken ca. 5.400 medewerkers. Brocacef Groep is onderdeel van de PHOENIX group in Mannheim en van McKesson, gevestigd in Stuttgart. Zowel PHOENIX als McKesson zijn internationaal toonaangevende dienstverleners op het gebied van de gezondheidszorg.

Interflow realiseert cleanroom en levert laminar air flow units aan Brocacef Ziekenhuisfarmacie

Locatie

Projectdetails

Status
Opgeleverd
Markt
Farmacie
Oplossing
Cleanrooms

Opdrachtgever
Brocacef Ziekenhuisfarmacie


Opleverdatum
April 2019