Interflow realiseert modulaire cleanroom voor ERIKS

Interflow heeft in opdracht van ERIKS het ontwerp en de bouw van een modulaire cleanroom van 930 m2 gerealiseerd. Het is de eerste modulaire cleanroom van deze omvang die Interflow heeft geleverd. Het modulaire ontwerp heeft de bouwkundige ontwerptijd verkort van circa acht naar tweeëneenhalve week. Ook de productie- en montagetijd is circa dertig procent korter door het modulaire concept, waardoor de oplevering deze maand kon plaatsvinden.

De modulaire cleanroom is gerealiseerd naast de eerder door Interflow gebouwde Clean Manufacturing Facility van industrieel dienstverlener ERIKS in Alkmaar. Op deze locatie heeft Eriks het volledige en schone productieproces van afdichtingen, rubbertechniek en industriële slangen onder een dak samengebracht.

Circulair

Interflow speelt met de ontwikkeling van de modulaire cleanroom in op de internationaal toenemende vraag naar gestandaardiseerde cleanrooms. Met het modulaire concept kan Interflow in een kort tijdsbestek en op iedere geschikte locatie een cleanroom bouwen.

Circulariteit is een belangrijk aandachtspunt geweest in de ontwikkeling van de modulaire cleanroom. De constructie kan met een relatief eenvoudige verbouwing worden aangepast en is grotendeels herbruikbaar. ERIKS heeft met deze modulaire cleanroom de primeur van de terugnamegarantie van Interflow. 

Interflow geeft met dit project uitvoering aan de strategie van BAM 'Building a sustainable tomorrow', met duurzaamheid, digitalisering en industrialisatie als belangrijke speerpunten.

De nieuwe cleanroom in cijfers
Cleanroom: ISO klasse 6
Oppervlak: 1000m2
Bouwtijd: 4 maanden
Energie: Het ontwerp is bijzonder energiezuinig doordat wij onder andere lucht uit de productiehal gebruiken en energiezuinige motoren toepassen.

De cleanroom wordt gebruikt om onderdelen voor chipmachines te assembleren onder strenge binnenklimaatcondities. De onderdelen zijn dan gegarandeerd vrij van deeltjes die problemen kunnen veroorzaken in de chipmachines. In de cleanroom wordt de lucht tot wel 30 keer per uur ververst, ultra gefilterd, verwarmd, gekoeld, ontvochtigd en bevochtigd. De luchtkwaliteit in de cleanroom is straks optimaal voor de machineonderdelen.

 Over ERIKS

Met meer dan 350 vestigingen, ruim 5.000 werknemers en activiteiten in 15 landen zorgt ERIKS ervoor dat met haar producten, de processen en resultaten bij haar klanten verbeteren door ze sneller, slimmer, veiliger en efficiënter te maken. Als één van de grootste industriële dienstverleners ter wereld helpt ERIKS bij het realiseren van kostenbesparingen en duurzame oplossingen in de industrie. De uitbreiding van de cleanroom faciliteiten past in de groeistrategie om meer schone diensten aan te bieden aan bedrijven in de food, farma en de semicon. Er wordt straks niet alleen schoongemaakt en verpakt conform ISO klasse 6 (of klasse 1.000), er wordt ook schoon geproduceerd.

Eelco de Graaf (l), algemeen directeur ERIKS NL en Bart-Jan Freriks, algemeen directeur Interflow

Locatie

Projectdetails

Status
Opgeleverd
Markt
Industrie
Oplossing
Cleanrooms, Validatie

Eindgebruiker
ERIKS Nederland te Alkmaar