Interflow realiseert nieuwe CSA bij het SJG Weert

Het SJG (St. Jans Gasthuis) Weert en Interflow hebben in recordtempo een compleet nieuwe Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) gerealiseerd.

Op 18 november 2020 ontving Interflow van het SJG Weert de opdracht om als hoofdaannemer de nieuwe CSA van 270 m2 te realiseren conform een design and build overeenkomst. Tot halverwege februari 2021 heeft het engineeringsbureau van Interflow het ontwerp van de CSA in de kelder van het ziekenhuis verder uitgewerkt. Op 27 mei 2021 vond probleemloos de gevalideerde oplevering plaats.

Ronald Ingeveld, DSMH (Deskundige Steriele Medische Hulpmiddelen) en manager a.i. van de CSA ten tijde van de bouw, is zeer te spreken over het eindresultaat: “Het is voor onze mensen heerlijk om in deze ruimtelijke en strakke nieuwe omgeving te werken.”

Het SJG Weert beschikt met de nieuwe CSA over meer bedrijfszekerheid en een grotere capaciteit. Niet alleen de inrichting en techniek zijn sterk verbeterd, maar ook de werkprocessen. In combinatie met nieuwe apparatuur is voor sommige processen zelfs een snellere doorlooptijd van 20 procent behaald.

De grootste succesfactor van dit project was de onderlinge samenwerking. Op alle niveaus binnen het SJG Weert en Interflow wist men elkaar goed te vinden. Hierdoor was het team een geoliede machine wat resulteerde in een snelle en soepele oplevering.

Ronald Ingeveld is zeer tevreden over de aanpak van Interflow: “Je kan zien dat Interflow een ervaren cleanroom specialist is. Dat merk je aan zowel de kwaliteit van bouwen als de mensen. Wíj doen dergelijke projecten misschien één of twee keer in onze carrière. Het is dan fijn om een echte specialist naast je te hebben. Extra bijzonder is dat we in deze coronatijd in staat zijn geweest om dit project binnen tijd en budget te realiseren. Het feit dat we een compliment kregen van een collega uit een ander ziekenhuis die hier onlangs op bezoek was, is voor ons veelbetekenend.”

Overige betrokken partijen:

  • Installatie adviseur: Huygen Installatie Adviseurs
  • Architect: Wiegerinck
  • Proces advies: Alex de Block
  • CSA apparatuur: Steelco
  • Installatiewerk: BAM Bouw en Techniek, regio Zuid
  • Vochtwerende maatregelen keldervloer: BEDI
Interflow realiseert nieuwe CSA bij het SJG Weert

Locatie

Projectdetails

Status
Opgeleverd
Markt
Ziekenhuizen
Oplossing
Cleanrooms

Opdrachtgever
St. Jans Gasthuis Weert


Bouwtijd
4 weken


Opleverdatum
27 mei 2021