Interflow realiseert nieuwe ISO 7 cleanroom voor AMT Medical BV

Interflow heeft voor AMT Medical een nieuwe ISO 7 cleanroom ontworpen en gebouwd van +/- 55 m2. Deze is gebouwd in een van de panden op het kennis en innovatie campus Landgoed Zonneoord in Ede. Het bedrijf kan hierdoor de volgende stap zetten met het vermarkten van hun ingenieuze product dat het mogelijk maakt om een bypassoperatie op het hart minimaal invasief uit te voeren. Een glazen wand over de volle lengte van de cleanroom zorgt ervoor dat bezoekers zich niet hoeven om te kleden, maar vanaf een veilige afstand het productieproces kunnen bekijken.

Realisatie en planning

De nieuwe cleanroom is gerealiseerd omdat er wegens verwachtte groei behoefte kwam aan een eigen cleanroom. Dit kon niet in de huidige cleanroom die zij huurden bij een universiteit. De opdracht is verstrekt op 5 november 2021. Met de huidige lange levertijden van enkele componenten was het cruciaal om de engineering zo snel mogelijk op te starten zodat de bestellingen voor de kerstvakantie de deur uit konden. Mede door de goede samenwerking en snelle besluitvorming van AMT Medical tijdens de engineeringsfase kon de cleanroom op 24 februari 2022 gevalideerd worden opgeleverd.

“Interflow was de enige partij die aangaf dat dit op deze korte termijn mogelijk was. Het is zelfs een van de weinige projecten die ik ooit heb meegemaakt dat op tijd is opgeleverd.” aldus Sander van Thoor, projectleider AMT Medical.

Het pand waarin de cleanroom is gebouwd, is nog geen 3 jaar oud. De installatie is dus zo goed als nieuw. Door slim gebruik te maken van de bestaande installatie en deze lokaal te boosteren, was er voor de installatie slechts een kleine ingreep nodig om deze te laten voldoen aan de wensen die gesteld werden. Sander van Thoor: “Wij zijn ontzettend tevreden. Interflow heeft ons goed voorzien van technisch advies en een praktische insteek”.

Over AMT Medical

AMT Medical heeft één droom: openhartoperaties overbodig maken. Het klinisch bedrijf voor medische hulpmiddelen is daarom een zeer innovatief en uniek bypass systeem aan het ontwikkelen voor op het hart zodat deze procedure uiteindelijk geheel minimaal invasief uitgevoerd kan worden. De ELANA Brain techniek, die zich al heeft bewezen in de hersenchirurgie, willen ze gaan toepassen bij hartchirurgie. Dit zorgt ervoor dat een bypassoperatie veel minder belastend is voor het hart en daarmee ook voor de patiënt. Naar verwachting zal het product in 2023 volledig goedgekeurd zijn voor klinische toepassing over de hele wereld.

Interflow realiseert nieuwe ISO 7 cleanroom voor AMT Medical BV

Locatie

Projectdetails

Status
Opgeleverd
Markt
Industrie
Oplossing
Cleanrooms

Opdrachtgever
AMT Medical BV


Bouwtijd
8 weken


Opleverdatum
24 februari 2022