Interflow verbouwt operatiekamer van Bergman Clinics Rijswijk

Interflow heeft voor Bergman Clinics in Rijswijk één van de operatiekamers verbouwd naar een moderne Flex-OK. Dit uitdagende project is door Interflow in een recordtijd van negen weken gerealiseerd.

Bergman Clinics heeft sinds 2013 een kliniek in Rijswijk met drie operatiekamers, waarin plastische en cosmetische chirurgie wordt uitgevoerd. Door de verbouwing zijn daar sinds 7 augustus 2017 ook orthopedische ingrepen aan toegevoegd. Voor dit type ingrepen is een groter beschermd werkgebied noodzakelijk.  Interflow gaf voorafgaand aan de verbouwing garanties op de prestatie van de operatiekamer. Eric Altheus – OK Floormanager Bergman Clinics Rijswijk: “Er moest een orthopedisch OK met een groot plenum komen die aan alle normeringen voldoet. Interflow was de enige partij die dat kon bieden en ook het snelst kon leveren.”

In recordtijd verbouwd

De drie operatiekamers van Bergman Rijswijk zijn al sinds 2013 dagelijks in gebruik. Een lange uitval van één van de OK’s was dan ook niet wenselijk. “De OK is in no-time verbouwd en we werken hier nu heel fijn”, stelt Tom Hogervorst – orthopedisch chirurg Bergman Clinics.

Vrijdag 2 juni 2017 heeft Interflow het project in opdracht gekregen en op 4 augustus 2017 is alles gevalideerd opgeleverd. “De validatie-uitkomst van de nieuwe operatiekamer is uitmuntend, dus daar zijn we heel blij mee”, zegt Altheus. Door de integrale benadering en het gebruik van geprefabriceerde onderdelen heeft Interflow de Flex-OK in negen weken gerealiseerd.

Upgrade naar Flex-OK

De oude operatiekamer heeft een grote metamorfose ondergaan. Interflow heeft:

  • de operatiekamer vergroot van 37,1 m² naar 43,9 m²
  • het bestaande plenum vervangen voor een Flex-OK-plenum
  • de pendels en de OK-lampen verplaatst
  • de traditionele OK-wand vervangen voor een Flex-OK-wand
  • de hoekafzuiging vervangen voor een geïntegreerde plintafzuiging
  • een nieuwe luchtbehandelingskast geplaatst
  • de OK succesvol conform RL7 gevalideerd
Interflow verbouwt operatiekamer van Bergman Clinics Rijswijk

Interflow verbouwt operatiekamer van Bergman Clinics Rijswijk

Waarom Flex-OK

De verbouwing van de operatiekamer was nodig om het beschermde gebied te vergroten en daardoor het uitvoeren van orthopedische ingrepen mogelijk te maken. “We hebben een enorm steriel gebied, dus dat is heerlijk”, aldus Altheus. Interflow geeft als enige partij garantie op dit grotere beschermde werkgebied. Potentieel struikelgevaar en een gebrek aan overzicht in de OK zijn geminimaliseerd door techniek en gebruikersapparatuur in de wanden te integreren. “Dat de apparatuur in de wanden is verwerkt is super strak en netjes, dat werkt echt hartstikke fijn”, volgens Hogervorst. De wandpanelen zijn eenvoudig te vervangen, zodat de operatiekamer ook in de toekomst aan alle gebruikerswensen kan voldoen.

Interflow verbouwt operatiekamer van Bergman Clinics Rijswijk

Interflow verbouwt operatiekamer van Bergman Clinics Rijswijk

Voor meer informatie over Flex-OK kunt u contact opnemen met onze adviseur Gerben Nahuijs.

Bergman Clinics Ede

Locatie

Projectdetails

Status
Opgeleverd
Markt
Zelfstandige behandelcentra
Oplossing
Operatiekamers, Validatie

Opdrachtgever
Bergman Clinics


Bouwtijd
9 weken


Opleverdatum
4 augustus 2017