Lonza/Chemelot Research Facilities BV

Interflow heeft in opdracht van Lonza/Chemelot Research Facilities BV vijf cleanrooms gebouwd en opgeleverd. Het betreft de tweede fase van een eerder ingezet traject, waarin het cleanroomcomplex van de organisatie uit Geleen - gespecialiseerd is in zaken omtrent cel- en gentherapieproducten - wordt uitgebreid.

De cleanrooms zijn gebouwd in geprefabriceerde units van De Meeuw. Deze zijn geplaatst op de al aanwezige betonnen fundering en verdeeld over twee bouwlagen. Uitdagend aan dit project was onder meer de beperkt beschikbare ruimte. Desondanks is Interflow erin geslaagd om de cleanrooms succesvol en volgens planning te realiseren. Het nieuwe deel is door middel van sluizen en doorgeefkasten aangesloten op de bestaande units. Het cleanroomcomplex vormt daardoor een geheel.

Een andere uitdaging was het koppelen van de verschillende cleanrooms en bijbehorende ruimtes, waarbij de buitentoegang werd gesloten en de binnentoegang geopend. Na het plaatsten van het laatste wandpaneel van ons modulaire systeem kon de koppeling met de bestaande bouw worden gemaakt.

Interflow heeft onder meer de luchtbehandelingsinstallatie, wanden van high pressure laminate en het cleanceiling-plafondsysteem geplaatst. De bouw is gestart op 31 maart 2018 en het project is opgeleverd op 26 september 2018. Interflow heeft de ruimtes tevens ingeregeld en gevalideerd.

Over Lonza Netherlands B.V.

Lonza Netherlands B.V. richt zich op technologieoverdracht, procesontwikkeling en klinische testen/commerciële productie van cel- en gentherapieproducten. Dit doet het bedrijf voor een brede klantenkring, op twee locaties: Geleen en Maastricht. Deze faciliteiten hebben samen een oppervlakte van circa 6500 m². Lonza Nederland is onderdeel van de Emerging Technologies Business Unit van Lonza.

Lonza/Chemelot Research Facilities BV

Locatie

Projectdetails

Status
Opgeleverd
Markt
Farmacie
Oplossing
Cleanrooms

Opdrachtgever
Lonza/Chemelot Research Facilities BV


Opleverdatum
26 september 2018