Pharmacell

Interflow heeft op basis van haar uitgebreide kennis van de farmaceutische industrie en een integraal plan van aanpak een design-build opdracht gekregen voor de vijf GMP cleanrooms voor het bedrijf Pharmacell, gespecialiseerd in toegepaste celtherapie en regeneratieve geneeskunde.

Het gaat om een uitbreiding van de huidige cleanroom-faciliteiten van Brightlands Chemelot Campus te Geleen. De uitbreiding wordt gerealiseerd naast het bestaande pand van Pharmacell. Interflow ontwerpt binnen dit nieuwe pand het ontwerp voor de GMP cleanrooms met een oppervlakte van 255 vierkante meter BVO. Na levering van casco, afbouw en installaties heeft Interflow de validatie verzorgt en het bouwwerk bedrijfsgereed opgeleverd.

Bijzonderheden

De geïntegreerde contractvorm (design-build) omvatte een uitgebreide bewaking en beheersing van de URS-DQ-IQ-OQ-PQ procedures voor de GMP faciliteiten. Tijdens de bouw op locatie in Geleen moest elke werknemer van Interflow en haar partners rekening houden met de ‘zero-tolerance’-handhaving van de veiligheidsregels en procedures op de campus en het bouwterrein.

Realisatie en Planning

Donderdag 23 juni 2016 heeft Interflow de opdrachtbevestiging mogen ontvangen, waarna de ontwerpfase van start is gegaan. Na goedkeuring zijn een belangrijk deel van de afbouwelementen in eigen fabriek, te Wieringerwerf, gefabriceerd. Zaterdag 5 november zijn de bouwwerkzaamheden op Brightlands Chemelot Campus gestart. De bouwwerkzaamheden van het project te Geleen zijn binnen de gestelde doorlooptijd van 3 maanden uitgevoerd, waarna de oplevering vrijdag 3 februari plaats vond.

Referentie

Het bouwen van een cleanroom voor Pharmacell was een mooi uitdagend project.

‘Het project is in goede samenwerking met opdrachtgever en overige partners gerealiseerd. Het project is met aandacht voor het gestelde budget, kwaliteit, tijdplanning, veiligheid, gezondheid en milieu tot onze volle tevredenheid uitgevoerd en opgeleverd.

De persoonlijke contacten in zowel voorbereiding als tijdens de uitvoering waren correct en plezierig. De inzet van betrokken medewerkers was enorm. De schriftelijke afhandeling was accuraat.

Interflow heeft aangetoond deze dynamiek goed aan te kunnen en blijkt een betrouwbare en deskundige partner te zijn, die met haar specialistische kennis en innovativiteit heeft voldaan aan onze eisen en gevarieerde wensen.’ aldus Erwin Verkooijen, projectmanager Brightlands Chemelot Campus.

Over Pharmacell

PharmaCell is een toonaangevende Contract Manufacturing Organisatie voor celtherapieën en regeneratieve geneeskunde in Europa.

Pharmacell

Locatie

Projectdetails

Status
Opgeleverd
Markt
Farmacie
Oplossing
Cleanrooms

Opdrachtgever
Brightlands Chemelot Research Facilities b.v.


Bouwtijd
9 maanden


Opleverdatum
3 februari 2017


 

Meer informatie