Sophia Kinderziekenhuis

Interflow heeft drie nieuwe Microbiologische Veiligheidskabinetten opgeleverd aan de apotheek van het Erasmus MC, Sophia kinderziekenhuis te Rotterdam.

De apotheek van het Sophia kinderziekenhuis heeft verouderde werkbanken laten vervangen door nieuwe Microbiologische Veiligheidskabinetten (MVK) type IIB. De gedateerde werkbanken zijn vakkundig gedemonteerd en afgevoerd door Interflow waarna de nieuwe op maat gemaakte MVK’s zijn geplaatst. Tijdens dit project heeft Interflow het contact onderhouden met de andere partijen en de regie bewaakt van de planning.

Extra opties

De nieuwe MVK’s zijn voorzien van verschillende opties om ervoor te zorgen dat de apotheek in de toekomst geen ingrijpende aanpassingen meer hoeft te doen. Ook zijn de werkbanken voorzien van een afkijkmonitor in de achterwand zodat deze klaar is voor de digitalisering binnen Erasmus MC. Er is een infuusstang en verstelbare voetsteun toegepast en de balans is geïntegreerd in het werkblad. Op die manier kan het blad tijdens de schoonmaak opengeklapt worden zonder de balans te verwijderen. Erasmus MC, Sophia kinderziekenhuis: ‘We wilden wat aanpassen aan de werkwijze en Interflow dacht hierin mee en dat is ook heel plezierig.’

Verloop

Interflow heeft voor een nieuwe apotheek van het Erasmus MC, 12 veiligheidswerkbanken geleverd. Na een goede samenwerking is ook het project van Sophia kinderziekenhuis, gevestigd binnen het Erasmus MC,  gegund aan Interflow.

‘Wij kennen Interflow al lang en zijn erg tevreden over dit bedrijf. Over de kasten zijn wij tevreden, over de service zijn wij tevreden. We hebben veel ervaring met Interflow dus voor ons was het de natuurlijke route om weer bij hen aan te kloppen.’ Aldus Erasmus MC, Sophia kinderziekenhuis.

De fabricage van de drie nieuwe microbiologische veiligheidskabinetten zijn eind februari gestart in de eigen fabriek van Interflow. Drie maanden later staan de drie MVK’s klaar voor gebruik in de vernieuwde apotheek van Erasmus MC, Sophia kinderziekenhuis; ‘Er is goed meegedacht vanuit Interflow. Er is tijdig begonnen met denken over de aanpak en afspraken werden nagekomen. Ook was duidelijk wie aanspreekpunt was. Dus ja, wij zijn over alles zeer tevreden. Interflow is soepel en meedenkend’

Over Sophia kinderziekenhuis

Het Sophia kinderziekenhuis is een innovatief kinderziekenhuis, dat al meer dan 150 jaar bestaat. Alle specialismen op het gebied van kindergeneeskunde, kinderchirurgie en kinderpsychiatrie zijn aanwezig. De zorg begint bij het prille begin en loopt door tot de jongvolwassenheid.

Erasmus MC

Locatie

Projectdetails

Status
Opgeleverd
Markt
Ziekenhuizen
Oplossing
Laminar air flow units, Validatie

Opdrachtgever
Sophia kinderziekenhuis


Bouwtijd
3 maanden


Opleverdatum
23 mei 2017