Texelse Bierbrouwerij

Interflow levert aan Texels Bierbrouwerij een Microbiologisch Veiligheidskabinet voor het maken van monsters voor productanalyse.

Voor microbiologisch onderzoek heeft Texels Bierbrouwerij een Microbiologisch Veiligheidskabinet (MVK) type IIA van Interflow aangeschaft. Hierdoor kunnen zij hun bieren op kwaliteit testen binnen een stof- en kiemarm milieu.

Ontwerp

Het lab binnen de brouwerij is niet al te ruim en de weg ernaar toe is behoorlijk smal, hiervoor is de MVK  speciaal op maat gemaakt zodat hij geplaatst kon worden. De schone werkbank is op zithoogte gemaakt, hiervoor is gekozen om het langere werken achter de werkbank aangenamer te maken. Ook is de MVK voorzien van UV verlichting en een urenteller.

Texelse Bierbrouwerij

Texelse Bierbrouwerij

Gebruik Microbiologisch Veiligheidskabinet

“Bier is een biologisch product”, stelt Ted Krebbeks, Technical Manager van Texels Bierbrouwerij. “We stoppen er gist in, dat is een bacterie die zorgt dat de suikers omgezet worden in alcohol en koolzuur, maar je moet ook controleren of er geen biologische verontreiniging is. En dat moet je op een zo’n nette en correct mogelijke wijze doen.” Hiervoor is de MVK van Interflow zeer geschikt, dankzij een gecontroleerde luchtstroom binnen de werkbank ontstaat een stof- en kiemarm milieu dat zowel product- als persoonsbescherming biedt tijdens het testen van de bieren.

Project verloop

Vanwege de maten van het lab moest tijdens het ontwerp heel wat aangepast worden aan de MVK. “Dit specifieke project was denk ik alleen mogelijk doordat Interflow een eigen fabriek heeft”, aldus Michael Kieft, technische dienst. Vanwege de lastige routing naar het lab, is er eerst een mock-up van de MVK gemaakt om er zeker van te zijn dat de werkbank het lab in kon komen. “Dat was een succesvolle test,” stelt Kieft. “De big lift op de lever dag was erg spectaculair, maar erg soepel en goed verlopen. Het was een hele uitdaging, maar het ziet er nu gewoon super uit.”

Texelse Bierbrouwerij

Texelse Bierbrouwerij

De MVK is gevalideerd en gebruiksklaar afgeleverd. “Het eindresultaat is mooi en het is allemaal super verlopen. Interflow is zeer flexibel, kwalitatief hoogwaardig, uiterst vriendelijk en hard werkend”, volgens Michael Kieft. Kortom een mooi project waarop geproost kan worden.

Over Texels bierbrouwerij

Texelse Bierbrouwerij maakt speciaal bier met traditioneel vakmanschap en eigentijdse technologie. Waar enthousiaste hobbybrouwers in 1999 de basis legden, werkt nu een toegewijd team onder leiding van een brouwmeester aan verschillende soorten speciaal bier dat in heel Nederland bekend is.

Texelse Bierbrouwerij

Locatie

Projectdetails

Status
Opgeleverd
Markt
Industrie
Oplossing
Laminar air flow units, Validatie

Opdrachtgever
Texels Bierbrouwerij


Opleverdatum
2 juni 2017