Voordelige renovatie mvk's in Maastricht UMC+ door hergebruik materialen

Interflow heeft twee microbiologische veiligheidskabinetten die staan in het hotlab van het Maastricht UMC+ succesvol gerenoveerd. Door bestaande materialen te hergebruiken, is er voor de klant een financieel voordelige oplossing gerealiseerd die tevens aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen voldoet.

Het hotlab is voorzien van twee nieuwe microbiologische veiligheidskabinetten die zijn ingericht met apotheekkasten. De bestaande loodafschermingen – vereist in verband met nucleaire stralingen – zijn hergebruikt. Onder meer de generatorkluizen en de loodramen hebben een nieuwe bestemming gekregen. Uniek aan de constructie is dat de loodramen over de gehele breedte kunnen worden verschoven. Ze hoeven voor schoonmaak- en servicewerkzaamheden niet te worden verwijderd. Dit is een groot voordeel. De loodramen zijn kostbaar en wegen zo’n driehonderd kilogram per stuk. Deze constructie vergroot de toegankelijkheid.

Beide microbiologische veiligheidskabinetten zijn uitgerust met een dosiskalibrator die een hoeveelheid straling kan meten. Ook hebben ze elk een afvalvat met loodafscherming, een beeldscherm voor de gebruiker, een beeldscherm voor de omloop en een uv-reinigingslamp. De units zijn succesvol ingepast in de cleanroom die dankzij de renovatie voldoet aan GMP-klasse C. De doorlooptijd van het project was in totaal zestien weken. Dit was binnen het vooraf gestelde tijdsbestek.

Over Maastricht UMC+

Het Maastricht UMC+ onderscheidt zich (inter)nationaal door de focus op preventie. Dus niet alleen gezondheidsherstel, maar ook gezondheidsbehoud én gezondheidsbevordering. Kerntaken zijn, naast topklinische en topreferente patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs/opleiding. Het Maastricht UMC+ kenmerkt zich door de multidisciplinaire en probleemgestuurde aanpak. Het heeft 715 bedden, zo’n 7.000 medewerkers en 4.000 studenten.

Voordelige renovatie mvk's in Maastricht UMC+ door hergebruik materialen

Locatie

Projectdetails

Status
Opgeleverd
Markt
Ziekenhuizen
Oplossing
Laminar air flow units, Validatie

Opdrachtgever
Maastricht UMC+