Zaans Medisch Centrum

Het Zaans Medisch Centrum (ZMC) was het eerste ziekenhuis in Nederland dat de net ontwikkelde Flex-OK van Interflow heeft besteld. Het OK-complex in het nieuwe ziekenhuis bestaat grotendeels uit onze Flex-OK's.

De nieuwbouw, die is gerealiseerd door BAM Utiliteitsbouw Grote Projecten, heeft een vloeroppervlak van circa 40.000 m2. Na de ingebruikname van de nieuwbouw wordt het oude ziekenhuis gesloopt. Interflow heeft voor dit project vier Flex-OK's gerealiseerd, die met de tijd mee kunnen gaan.

Een unieke samenwerking is van start gegaan voor de ontwikkeling, de bouw en het onderhoud voor 25 jaar. Uitgangspunt is duurzaamheid, kwaliteit en betrouwbaarheid. Nog niet eerder werd een samenwerkende partij zo vroeg betrokken. Kennis en kunde van beide partijen werden heel vroeg in het proces gebruikt. Dit levert een slim ontworpen gebouw op waarbij het zorgproces van de patiënt leidend is.

Het Zaans Medisch Centrum staat voor betrouwbare zorg, gastvrijheid en innovatie. Daarvoor is de nieuwbouw noodzakelijk. Het nieuwe ZMC wordt gebouwd rondom de behoefte van onze patiënten. Het nieuwe ziekenhuis wordt ontworpen vanuit een healing environment voor de patiënt.

Zaans Medisch Centrum

Zaans Medisch Centrum

Locatie

Projectdetails

Status
Opgeleverd
Markt
Ziekenhuizen
Oplossing
Operatiekamers, Validatie, Beheer

Opdrachtgever
Zaans Medisch Centrum


Uitvoering
2015/2016


Bouwtijd
10 maanden


Opleverdatum
Augustus 2016