Ziekenhuis Gelderse Vallei

Ziekenhuis Gelderse Vallei te Ede heeft Interflow twee verouderde laminar air flow units laten vervangen voor twee nieuwe, op maat gemaakte microbiologische veiligheidskabinetten.

Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft de afdeling cytostatica gerenoveerd. Het plafond is aangepast, zodat de microbiologische veiligheidskabinetten van Interflow passen. Na de plaatsing zijn de laminar air flow units voorzien van een bovenaftimmering. Daarnaast is de ruimte geschilderd.

Waarom een microbiologisch veiligheidskabinet?

‘Dit project is begonnen met CMS, een softwaresysteem dat het hele proces van voorschrijven tot het afleveren van cytostaticakuren papierloos maakt, en wat de menselijke fout minimaliseert. Onderdeel daarvan was de vervanging van de werkbanken vanwege de vernieuwde techniek’, omschrijft Sebastiaan Rebel – unithoofd distributie interne apotheek Ziekenhuis Gelderse Vallei. De twee microbiologische veiligheidskabinetten (type IIB) worden voornamelijk gebruikt voor het toedieningsgereed maken van alle cytostaticakuren, op de  gelijknamige afdeling cytostatica

Ziekenhuis Gelderse Vallei

Ziekenhuis Gelderse Vallei

Cytostatica zijn geneesmiddelen die worden gebruikt bij de behandeling van kanker. Deze middelen kunnen gevaarlijk voor de gezondheid zijn als iemand er (al dan niet beroepsmatig) mee in aanraking komt. Cytostatica kunnen op meerdere manieren in het lichaam worden opgenomen: via de huid, bloedcontact, en door inslikken en inademen. Het is van groot belang dat de persoons- en productbescherming optimaal is. Interflows microbiologische veiligheidskabinet is hier uitermate geschikt voor. Door gecontroleerde luchtstromen ontstaat een stof- en kiemarm milieu. Ook wordt door kruiscontaminatie en uitstoot van ongewenste stoffen in de omgeving voorkomen.

Planning

Interflow heeft de regie op de planning gehouden en deze bewaakt. Het plafond en de wanden zijn aangepast, de afzuigventilators vervangen en de ruimte geschilderd. De verouderde laminar air flow units zijn door Interflow vakkundig gedemonteerd en afgevoerd. Ook is de ruimte voor plaatsing gevalideerd. De microbiologische veiligheidskabinetten zijn in de eigen productiefaciliteit in Wieringerwerf gefabriceerd, waarna Interflow ze ook heeft geplaatst, gevalideerd en opgeleverd.

Rebel: ‘Het is een ambitieus programma als je het hebt over het afbreken en geheel nieuw opbouwen van zo’n afdeling. Je hebt veel partijen om tafel zitten die met elkaar moeten communiceren en goed moeten samenwerken. Daar is een draaiboek voor gemaakt, waarin duidelijk staat wie wat doet. Dat heeft ons geholpen in het ontwikkelen van vertrouwen dat zoiets in een weekend kan, al was het aan het eind nog wel wat spannend. Maar al met al zijn we tevreden en ontzettend blij met het resultaat. De inzet van Interflow is super.’

Ziekenhuis Gelderse Vallei

Ziekenhuis Gelderse Vallei

Referentie

‘Wij zijn ontzettend blij en wat zijn ze prachtig. We hebben de werkbanken in het voortraject al in Wieringerwerf bekeken en zijn toen ook in de productiefaciliteit geweest. We hebben de werkbanken in die zin gepersonaliseerd door de balans in het werkblad te integreren. Dat is niet helemaal nieuw, maar het is wel een hele moderne kast waarin de technologie enorm is verbeterd. Interflow luistert echt naar de wensen van de klant en doet echt zijn best dat te realiseren.’

Over Gelderse Vallei

Ziekenhuis Gelderse Vallei biedt kwalitatief hoogwaardige medische zorg op een betrokken en patiëntgerichte wijze voor personen uit West- en Midden-Gelderland en Oost-Utrecht.

Ziekenhuis Gelderse Vallei

Locatie

Projectdetails

Status
Opgeleverd
Markt
Ziekenhuizen
Oplossing
Laminar air flow units, Validatie

Opdrachtgever
Ziekenhuis Gelderse Vallei


Bouwtijd
1,5 maanden


Opleverdatum
15 mei 2017