Interflow ontwikkelt voor ERIKS een geheel nieuw cleanroomcomplex

Interflow ontwikkelt in opdracht van ERIKS te Alkmaar een geheel nieuw cleanroomcomplex. Bijzonder is dat de Clean Manufacturing Facility (CMF) in een bestaande productiehal wordt geplaatst, die gedurende de werkzaamheden in gebruik blijft. 26 november is de eerste paal geslagen. 

Het cleanroomcomplex bestaat uit twee verdiepingen die van elkaar worden gescheiden door een technische laag. De gehele faciliteit bevat meer dan 1.000 m2. Op de begane grond komt de ‘schone productie’ (700 m2) en op de eerste verdieping de feitelijke cleanroom (320 m plus 145 m2 opslag).

Echter, voordat Interflow de werkzaamheden kan aanvangen, moet er ten behoeve van de staalconstructie en de cleanrooms eerst een nieuwe fundering in de productiehal worden gelegd. BAM Bouw en Techniek verzorgt deze werkzaamheden. Eerst wordt er geheid, waarna er een nieuwe betonvloer wordt gestort. Eenmaal dit proces is afgerond, start Interflow met de bouw van het cleanroomcomplex.

Realisatie en planning

BAM Bouw en Techniek is onlangs begonnen met het aanleggen van de geheel nieuwe fundering. Deze werkzaamheden zijn in januari afgerond. Aansluitend begint het opbouwen van de staalconstructie en vervolgens de cleanroombouw. In juni wordt het complex door Interflow gevalideerd opgeleverd.

Over ERIKS

Met meer dan 350 vestigingen, 7.500 werknemers en activiteiten in 18 landen zorgt ERIKS ervoor dat producten, processen en resultaten verbeteren door ze sneller, slimmer, veiliger en efficiënter te maken. Als één van de grootste industriële dienstverleners ter wereld helpt ERIKS bij het realiseren van kostenbesparingen en duurzame oplossingen. De nieuwbouw van een compleet nieuwe CMF past in de groeistrategie om meer schone diensten aan te bieden aan bedrijven in de food, farma en de semicon. Er wordt straks niet alleen schoongemaakt en verpakt conform ISO klasse 6 (of klasse 1.000), er wordt ook schoon geproduceerd.