ISO 6 Cleanroom SMC Pneumatics

Interflow heeft op basis van haar integrale aanpak en ervaring opdracht gekregen van SMC Pneumatics BV voor een turn-key Cleanroom ISO 6, bedoeld voor het vervaardigen van o.a. ASML grade 4 assemblies.

De vraag betrof een inpandige cleanroom voor SMC aan de Croy in Eindhoven. Interflow ontwerpt binnen dit pand de Cleanroom met een oppervlakte van ca. 140 m2. Na levering van casco, afbouw en installaties heeft Interflow de validatie verzorgt en het bouwwerk bedrijfsklaar opgeleverd.

Realisatie en Planning

vrijdag 6 oktober 2017 heeft Interflow de opdrachtbevestiging mogen ontvangen, waarna de ontwerpfase van start is gegaan. Na goedkeuring zijn een belangrijk deel van de afbouwelementen in eigen fabriek, te Wieringerwerf, gefabriceerd. Maandag 6 november 2017 zijn de bouwwerkzaamheden op locatie gestart. De bouwwerkzaamheden van het project te Eindhoven zijn binnen de gestelde doorlooptijd van 3 maanden uitgevoerd, waarna de oplevering woensdag 31 januari 2018 plaatsvond.

Referentie

“Interflow heeft in ons SMC Technology Center een State of the Art cleanroom gebouwd. Zowel in de ontwerp- als uitvoeringsfase hebben wij prettig en doelgericht samengewerkt. Het team van Interflow heeft onze assemblage-eisen voor deze ruimte effectief vertaald naar een Cross Flow cleanroom die bij validatie zelfs op ISO 5 blijkt te preseteren. Hiermee biedt SMC Nederland nu een waardevolle aanvullende service aan toonaangevende klanten in de zuidelijke hightech regio”, aldus Dennis Bosman, Manager Project Engineering SMC.

Over SMC

SMC is wereldwijd, met ruim 19.000 medewerkers in 83 landen, de grootste leverancier van pneumatische componenten en systemen voor de automatisering van productieprocessen. De Nederlandse hoofdvestiging is in Amsterdam. SMC beschikt in Eindhoven over een modern multifunctioneel technologiecentrum dat onder meer gericht is op de hightech industrie in Zuid-Nederland. Dit SMC Technology Center beschikt over een professioneel Chiller Repair Center voor onderhoud en reparatie van de SMC Thermo Chillers. Daarnaast is er een assemblage-afdeling die klant specifieke (elektro)pneumatische subassemblages samenstelt en vanaf maart ook in een cleanroom omgeving.